3 e persbericht van woensdag 27 oktober 2004

Eindhoven 27-10-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Snelheidscontrole Uiverlaan

Op de Uiverlaan zijn woensdag 1993 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Tussen 09.00 en 12.10 uur reden 72 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 79 km/u.

Geldrop: Verdachte fraude met creditcard aangehouden

Na onderzoek is op woensdagmorgen in Geldrop een 21-jarige verdachte uit Veldhoven aangehouden. Hij meldde zich op het politiebureau. De man wordt verdacht van het plegen van fraude met een creditcard. Hij was op 3 juli als medewerker van een tankstation in Geldrop werkzaam toen hij aan een klant zijn creditcard niet teruggaf. Daarmee deed hij de volgende dag voor bijna 400 euro aankopen in Eindhoven. De man is voor onderzoek ingesloten.

Geldrop: 29 Bekeuringen tijdens autogordelcontrole

Op de A67 ter hoogte van Geldrop werd op woensdag tussen 10.00 en 14.00 uur een controle gehouden op het dragen van de autogordel. Er zijn 300 voertuigen gecontroleerd waarbij 29 personen een proces-verbaal kregen.

Elsendorp: Professionele hennepknipperij aangetroffen

In een loods achter een woning aan de Ripseweg is woensdagmiddag een grote professionele hennepknipperij gevonden. Informatie van een andere politieregio leidde naar de loods in Elsendorp. In de loods waren ongeveer 80 mannen en vrouwen bezig de toppen van de planten te knippen. De knippers hadden de Nederlandse en Poolse nationaliteit. Naast de knippers, die daar iedere dag van 7.00 tot 19.00 uur werkten, waren een 41-jarige man uit Uden en een 54-jarige vrouw uit Den Bosch in de loods aanwezig. Zij zijn aangehouden. De eigenaar van de loods, een 40-jarige man uit Elsendorp, is ook aangehouden. Later op de avond werd de huurder van de loods, een 32-jarige man uit Schaijk, aangehouden. Deze vier aangehouden personen zijn voor onderzoek ingesloten. Naar schatting lagen er enkele honderden kilos hennepplanten in de loods.

Bakel: Snelheidscontrole in bebouwde kom

Tijdens een snelheidscontrole op de Gemertseweg in Bakel werden op woensdagmiddag 71 bestuurders bekeurd. Hoogst gemeten snelheid was 88 km/u, waar 50 is toegestaan. Er werden 767 voertuigen gecontroleerd.

Reusel: Motorrijder raakt ernstig gewond bij aanrijding

Op de Postelsedijk wilde op woensdag omstreeks 17.45 uur een 22-jarige automobiliste uit Casteren linksaf slaan. Daarbij liet ze een tegemoetkomende motorrijder niet voor gaan. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 43-jarige motorrijder uit Hooge Mierde ernstig gewond raakte aan zijn voet. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Veldhoven: Ruim 1000 voertuigen op snelheid gecontroleerd

Woensdag controleerde de politie in Veldhoven op de Dorpstraat ruim 1000 voertuigen op snelheid. Tussen 16.00 en 17.45 uur werden 65 verbalen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid was 71 km/u. Op de Dorpstraat is 50 km/u toegestaan.