Ingezonden persbericht

Lezing over hedendaags boeddhisme door lama Ole Nydahl

AMSTERDAM, 20041012 -- Op woensdag 27 oktober 2004 houdt lama Ole Nydahl om 20.00 uur een lezing in de Amstelkerk (hoek Prinsengracht/Reguliersgracht): Buddhism, the nature of mind. In goed verstaanbaar Engels zal Nydahl duidelijk maken wat het eeuwenoude boeddhisme intelligente, kritische geesten die middenin de maatschappij staan, vandaag de dag te bieden heeft.


Het boeddhisme kent een overvloed aan praktische methoden die toepasbaar zijn in het dagelijks leven. Verifieerbaar niet-dogmatisch onderricht, meditatie en middelen om het bereikte bewustzijnsniveau te behouden zijn haar drie steunpilaren. Het boeddhisme kan ons helpen onze innerlijke rijkdom te ontdekken en te gebruiken, voor onszelf en anderen.

De Deen Ole Nydahl is waarschijnlijk de bekendste westerling die als authentiek boeddhistisch leraar erkend is. Hij heeft sinds de jaren 70 meer dan 400 meditatie- en studiecentra over de hele wereld opgericht, van Vladiwostok tot San Francisco. Bijna elke dag is hij in een andere stad om lezingen over het boeddhisme te geven. Eén maal per jaar doet hij Nederland aan, dit maal Amsterdam op uitnodiging van het Karma Kagyu Centrum aan de Gerard Doustraat 95/2.

Sinds Lama Ole Nydahl en zijn vrouw Hannah op huwelijksreis in Nepal in 1968 de Zestiende Gyalwa Karmapa ontmoetten, hebben zij hun leven aan het boeddhisme gewijd. De Karmapa, hoofd van één van de vier grootste boeddhistische scholen van Tibet, leidde de Nydahls persoonlijk op in de boeddhistische leer en meditatie. Hij verzocht hen vervolgens het boeddhisme op een levendige en aantrekkelijke wijze toegankelijk te maken in het Westen.

Meer informatie op www.diamantweg-boeddhisme.nl, www.diamondway-buddhism.org, www.lama-ole-nydahl.org, via 020 6792917 of Amsterdam@diamantweg-boeddhisme.nl.




Ingezonden persbericht