Ingezonden persbericht

Help mijn baas is een aap

Boekpresentatie in dierenpark Amersfoort

AMERSFOORT, 20041025 -- Waarom lijkt mijn baas op een aap? Wat is de overeenkomst tussen roddelen en vlooien? Waarom is stress goed? Wat heeft de stoel van de directeur gemeen met de grijze rug van een gorilla? Op woensdag 27 oktober 2004 vindt in Dierenpark Amersfoort de presentatie plaats van het boek dat ingaat op deze vragen, onder de titel: Help, mijn baas is een aap! sociaal gedrag in organisaties vanuit natuurlijk perspectief. De auteur is: de bioloog Patrick van Veen.


In "Help, mijn baas is een aap!" beschrijft Patrick van Veen het gedrag dat wij dagelijks vertonen als we aan het werk zijn. Dit gedrag wordt gespiegeld en verduidelijkt aan de hand van het sociale gedrag dat apen vertonen. Niet alleen het gedrag van de baas, maar het gedrag van elke werknemer wordt onder de loep genomen.
Het boek zal veel herkenning oproepen en velen zullen persoonlijke ervaringen kunnen toevoegen aan de beschrijvingen in het boek. Toch is het boek niet alleen anekdotisch; het probeert ook een uitleg te geven waarom we dingen doen en waardoor problemen in organisaties ontstaan. Van Veen beschrijft sociaal gedrag vanuit het perspectief van de bioloog: hij observeert en interpreteert.
Na het lezen zult u beter begrijpen waarom dingen wel of niet in uw organisatie gebeuren.

De presentatie van het boek vindt plaats door de overhandiging van het eerste exemplaar aan de heer Erik Bakker, directeur Collectieve Pensioenen bij Reaal Verzekeringen (in 2003 verkozen tot meest inspirerend manager).
De locatie van de overhandiging, Dierenpark Amersfoort, biedt een uitdagende omgeving voor de aanwezige managers, die mogelijk inspiratie zullen vinden in het boek om de aanwezige apen nader te gaan bestuderen.

De presentatie vindt plaats op 27 oktober 2004 om 16.00 in zaal Winthida van Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224, Amersfoort.