Den Haag, 26 oktober 2004

Wouter Bos en Jozias van Aartsen over de toekomst van de democratie

Jozias van Aartsen en Wouter Bos verzorgen woensdag 27 oktober a.s. de Johan de Wittlezing 2004. Het thema van deze lezing is: De toekomst van de democratie . Van Aartsen en Bos houden ieder afzonderlijk een betoog waarin wordt ingegaan op de rol van personen, populisten en partijen in de politiek. Daarbij bespreken zij welke toekomst zij zien voor traditionele politieke partijen en hoe het politieke bestel verder kan worden gedemocratiseerd. Aansluitend vindt er een debat plaats tussen de VVD en PvdA Tweede Kamer fractievoorzitters onder leiding van Victor Deconinck.

De Johan de Wittlezing 2004 wordt op woensdag 27 oktober a.s. in de Augustijnenkerk gehouden en begint om 20.15 uur. De Augustijnenkerk is te vinden aan de Voorstraat 216 in Dordrecht. De dichtstbijzijnde parkeergarage is die aan de Drievriendenhof.

De Stichting Dordtsche Academie organiseert al ruim 10 jaar de Johan de Wittlezing. Met deze lezing wil de Dordtsche Academie een bijdrage leveren aan het debat over culturele, politieke en bestuurlijke problemen. De lezingen worden gegeven in de Augustijnenkerk, die deel uitmaakt van het Hofcomplex: de plaats waar in 1572 de Eerste Vrije Statenvergadering werd gehouden. Dordrecht is de Stad van Staat en Taal bij uitstek.



Partij van de Arbeid