Ingezonden persbericht

Troy Douglas coach op Omega Sport en Spel dag

Gesponsord door Johan Cruyff Welfare Foundation

AMSTERDAM, 20041026 -- Woensdag 27 oktober organiseert Kinderdagcentrum Omega de Johan Cruijff Sport en Spel dag. Kinderen van Omega - complex gehandicapt - spelen en bewegen op deze dag samen met buurtkinderen en zusjes en broertjes. Niemand minder dan de Nederlands recordhouder op de 100 meter Troy Douglas assisteert bij de familie-estafette. De Sport en Spel dag wordt gesponsord door de Johan Cruyff Welfare Foundation.


Op Kinderdagcentrum Omega komen elke dag circa 50 meervoudig complex gehandicapte kinderen. Aangepaste beweging is een belangrijke therapeutische activiteit. Bewegen is namelijk lastig voor onze kinderen. Daarom staat deze dag voor samen bewegen. En samen bewegen zorgt voor interactie. Met basisschool `Het Klaverblad' en buurtcentrum Anansi organiseert Omega uitwisselingsprojecten: gehandicapte en niet-gehandicapte kinderen leren elkaar kennen, doen gezamenlijke activiteiten en komen over en weer bij elkaar op bezoek.

In het ochtendgedeelte volgen de buurtkinderen en de Omega kinderen in gemengde groepen een `parcours' tussen buurtcentrum Anansi en Omega. Op Omega en Anansi vinden allerlei bewegingsactiviteiten plaats met muziek en attributen.

`s Middags is de beurt aan de broertjes en zusjes. Troy Douglas leert hen starten waarna ze met hun gehandicapte broer of zus aan een estafettewedstrijd deelnemen.

De Johan Cruyff Sport en Spel dag start om 10.00 uur (ochtendprogramma 10.00 -11.15) en `s middags om 13.00 uur (13.00 - 15.00).
Alle activiteiten vinden plaats op de Daalwijkdreef 7 in Amsterdam Zuidoost.
Meer informatie kunt u krijgen via Omega: 020-6994225, mevrouw Cronenberg (contactpersoon).




Ingezonden persbericht