Gemeente Eindhoven

Bestemmingsplannen

Inspraak voorontwerp

Bij de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer wordt momenteel het bestemmingsplan 'Strijp buiten de Ring 2004' voorbereid. Het bestemmingsplan 'Strijp buiten de Ring 2004' beoogt een juridisch kader neer te leggen voor het verlenen van medewerking aan gewenste ruimtelijke ontwikkelingen (passend binnen het gemeentelijk beleid) en voor het optreden tegen ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen (ongewenst gebruik van gronden en opstallen). Het voorontwerp van dit nieuwe bestemmingsplan legt de bestaande stedenbouwkundige structuur en functies van het woongebied c.a. vast. In het bestemmingsplan is het actuele vastgestelde beleid verwerkt en zijn de voorschriften naar de huidige stand van de jurisprudentie opgesteld. Op de plankaart en in de voorschriften is dit conserverend karakter vastgelegd. Verder zijn in de voorschriften concrete bouw- en gebruiksbepalingen opgenomen. Het nieuwe bestemmingsplan voorziet niet in nieuwe ontwikkelingen van enige omvang. Het plan heeft overwegend een conserverend karakter. Het voorontwerp van dit bestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 28 oktober 2004 voor een periode van vier weken voor eenieder ter inzage op de volgende plaatsen:
* in de leeshoek van het Informatiecentrum in het Stadskantoor;
* bij het Stadsdeelkantoor Strijp;

* bij de infobalie van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, sector Bouw- en Woningtoezicht, in het gebouw van de Technische Diensten (4e etage). Adressen en openingstijden zie colofon.
Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om een digitale versie van het voorontwerp van dit bestemmingsplan te raadplegen via de website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl Ingezetenen en in de gemeente een belang hebbende natuurlijke en rechtspersonen kunnen gedurende de inzagetermijn schriftelijk hun mening kenbaar maken bij de directeur van de dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer, Postbus 998, 5600 AZ Eindhoven. Tevens bestaat de mogelijkheid om gedurende de genoemde termijn te reageren via de website www.bestemmingsplannen.eindhoven.nl Voorts zal er op woensdag 10 november a.s. vanaf 18.30 uur een inloopavond plaatsvinden in Zalencentrum De Ark, Sint Trudostraat 1c. Eenieder kan gedurende de hele avond tot 21.00 uur binnenlopen en van de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente informatie krijgen over het bestemmingsplan. Er kunnen ter plekke vragen worden gesteld en er zal een presentatie worden gegeven van de toepassing van digitale bestemmingsplannen. Ontvangen meningen zullen worden betrokken bij de advisering aan het college van burgemeester en wethouders.