Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 26-10-2004

Jongeren aangehouden wegens mishandelingen
EELDE / PATERSWOLDE / YDE De afgelopen twee weken heeft de politie achttien jongeren, waarvan elf minderjarige, uit deze plaatsen aangehouden voor diverse zaken. In totaal tien zaken zijn hiermee opgelost.In de afgelopen zomerperiode kreeg de politie diverse aangiftes van mishandeling en openlijke geweldpleging binnen. De daders maakten deel uit van een groep jongeren uit deze dorpen, die vaak op dezelfde plekken rondhingen. Behalve de mishandelingen zijn ook enkele vernielingen opgelost.

Fietser aangereden
KERKENVELD Dinsdagmorgen tegen 11.15 uur is een 60-jarige vrouw uit Hoogeveen gewond geraakt bij een ongeval. Ze reed op haar fiets over de Jan Haarstraat toen een 65-jarige man uit Alteveer met zijn auto uit een uitrit kwam. Hij raakte de fietser die met haar hoofd op de weg terechtkwam. Ze is met verwondingen aan haar hoofd naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. (bps 04-193664)

Verduistering opgelost
EMMEN Onlangs is een 27-jarige vrouw uit Emmer Compascuum aangehouden nadat ze bij haar werkgever, een winkelbedrijf aan de Nijbracht, geld had verduisterd. De afgelopen maanden wist ze, steeds in kleine bedragen, in totaal enkele duizenden Euros te verduisteren. Uiteindelijk kwam dit aan het licht en is namens het bedrijf aangifte gedaan. De vrouw is aangehouden. Ze heeft bekend en is op staande voet ontslagen. Bovendien moet ze het geld terug betalen. (bps 04-190534)

Ernest Zinsmeyer verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Telefoon 0592 361127 of 06 22662875. info@politie-drenthe.nl