TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 27-10-2004

Radio
TROS GOUDEN UREN
Uitzending elke werkdag
Radio 2 - 9.00 - 12.00 uur

STORMACHTIGE WEEK VOOR TROS GOUDEN UREN IN TOKIO

Deze week, maandag 25 tot en met vrijdag 29 oktober, komt het radioprogramma TROS GOUDEN UREN een week lang live vanuit Tokio, Japan.

Het team van TROS GOUDEN UREN heeft de afgelopen dagen al heel wat moeten doorstaan in het land van de rijzende zon. Net voor zij vertrokken, trof tyfoon Tokage het Aziatische eilandenrijk. Deze orkaan, de ergste in een kwart eeuw, liet een spoor van verwoestingen achter. Daarnaast werd het land afgelopen weekend getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,8 op de schaal van Richter. Presentator Daniël Dekker vertelt vanuit Tokio nog regelmatig last te hebben van de naschokken van de beving. Kortom, een stormachtige week voor TROS GOUDEN UREN. Desondanks presenteren Daniël en zijn team het populaire radioprogramma deze week vol enthousiasme vanuit Tokio.

TROS GOUDEN UREN is tegelijkertijd met André Rieu en zijn orkest in Japan. Zij verzorgen een reeks concerten waarvan er zes in Tokio plaatshebben. Dagelijks is er in de uitzending aandacht voor de Azië-belevenissen van André onder de noemer 'The Flying Dutchman'. Rieu schuift ook regelmatig aan om TROS GOUDEN UREN mee te presenteren.

In de vijf uitzendingen is er ook aandacht voor de Japanse cultuur, het eten en het leven van Nederlanders in Japan. Daniël praat ter plekke met Monique Ruhe van de Nederlandse ambassade, Mark Brummel, 17 jaar, die via de American Field Service op een Japanse school zit en aan Kyudo doet (Japans boogschieten) en met Mathieu en Wendy Boots die met hun twee kinderen al enige tijd in Japan wonen. Mathieu komt als Nederlandse voetballer uit voor het plaatselijke FC Yokohama.

Bijlage: foto Daniël Dekker in Tokio