Stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht 27-10-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Hennepkwekerijen aangetroffen

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen bij een bedrijvenpand aan de Ambachtsweg twee hennepkwekerijen aangetroffen.

Omstreeks 09.05 uur kreeg de politie een melding dat een ruit was vernield bij een bedrijf aan de Ambachtsweg. Ter plaatse constateerden agenten dat een groot gat in de muur van het pand was gemaakt. Onderzoek in het bedrijf leverde zowel op de eerste als tweede verdieping een professionele hennepkwekerij op.

In totaal werden ruim 1100 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. De energiemaatschappij constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie is een onderzoek gestart naar de eigenaar van de hennepkwekerijen.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Catharijnesingel heeft de politie in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 oktober een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

De bestuurder van een personenauto werd omstreeks 02.55 uur aan de kant gezet en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De 28-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden en voor de ademanalyse naar het bureau gebracht. De uitslag van de analyse bleek 830 ug/l.

De agenten wilde het rijbewijs van de Utrechter innemen, maar ontdekten dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Tevens bleek dat het niet de eerste maal was dat hij onder invloed en zonder rijbewijs een auto bestuurde. De 28-jarige man werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Op de Nieuwekade heeft de politie dinsdagmiddag drie personen aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Getuigen belden omstreeks 16.00 uur naar de politie en meldden dat drie vrouwen met geprepareerde tassen vol goederen de parkeergarage aan de Lange Viestraat waren ingelopen. De dames stapten vervolgens in een auto en reden weg. Op de Nieuwekade zagen agenten de auto rijden en konden de 19-jarige bestuurster uit Zeist een stopteken geven.

De vrouw gaf vrijwel direct aan dat zij wist waarom de politie haar aan de kant had gezet. Zij werd samen met twee medeverdachten 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Zeist en Austerlitz aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Verkeerscontrole

UTRECHT Op de Europalaan heeft de politie dinsdagmiddag een verkeerscontrole uitgevoerde.

Tussen 13.00 en 15.30 uur werden in totaal 104 voertuigen gecontroleerd. Voor 20 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de autogordel, het onverzekerd rijden en het niet hebben van de juiste autopapieren.