Politie Hollands Midden

Rijnsburg - Aanrijding Een 63-jarige man uit Rijnsburg werd op dinsdag 26 oktober rond 19.50 uur op de Noordwijkerweg aangereden door een 23-jarige automobilist uit Rijnsburg. De man negeerde het rode voetgangerslicht en stak over. De automobilist kon hem niet meer ontwijken. Het slachtoffer is met ondermeer hersenletsel overgebracht naar het LUMC.

Leiden - Aanrijding Op de kruising Lammenschansweg met de Lorentzkade en de Leliestraat ontstond op dinsdag 26 oktober rond 14.00 uur een aanrijding tussen een 36-jarige automobilist uit Almere en een 21-jarige fietsster uit Oegstgeest. Bij het optrekken vanaf het middenvak van de kruising zag de automobilist de links naast de auto opgestelde fietsster over het hoofd. Bij de aanrijding liep de vrouw letsel op aan een been. Zij werd overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Leiden - Politie houdt verdachte van mishandeling aan Op aanwijzingen van het slachtoffer van een mishandeling kon de politie op dinsdag 26 oktober rond 18.15 uur op de Korevaarstraat een 21-jarige man uit Leiden aanhouden. Op vrijdag 22 oktober werd het slachtoffer, een 39-jarige man uit Leiden op de Hogewoerd geschopt en geslagen door de verdachte. Aanleiding voor dit handgemeen was dat de 39-jarige man er wat van zei dat de verdachte moedwillig met fietsen aan gooien was. Die opmerkingen vielen klaarblijkelijk verkeerd bij de onder invloed zijnde verdachte waarna er een handgemeen ontstond. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie en zag gisteren zijn belager op de Korevaarstraat lopen. Hij belde onmiddellijk de politie die de verdachte arresteerde. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.

Boskoop - Politie houdt verdachte van woninginbraak aan De politie hield op dinsdag 26 oktober een 22-jarige man uit Boskoop aan als verdachte van een inbraak in een woning aan de Reigerlaan. De inbraak werd gepleegd tijdens de vakantie van de bewoners en werd op 30 juli jl. ontdekt. Er werden diverse goederen gestolen waaronder autopapieren, cadeaubonnen, geld, een telefoon en enkele horloges. De politie kwam de verdachte op het spoor na uitgebreid onderzoek. De verdachte wordt vandaag bij justitie voorgeleid.

Zevenhuizen - Politie zoekt getuige(n) dodelijk ongeval De politie is op zoek naar getuige(n) die kunnen helpen bij het onderzoek naar het dodelijk ongeval op de Zuidplasweg. Op dinsdag 12 oktober werd rond 20.45 uur een 20-jarige bromfietser uit Rotterdam door een automobilist aangereden en overleed. De politie stelde een onderzoek in maar heeft de oorzaak nog niet weten te achterhalen. De bromfietser reed vanuit Moerkapelle, door Zevenhuizen in de richting van Nieuwerkerk aan den IJssel. Even voorbij de discotheek La Baraque werd hij van achteren aangereden door de automobilist. De politie is nu op zoek naar getuige(n) die de bromfietser vanuit Moerkapelle tot kort voor de plaats van het ongeval hebben zien rijden. Dit kan zijn over de wegen Noordeinde, Swanlaweg, Burgemeester Klinkhamerweg of Zuidplasweg. Getuigen kunnen bellen naar de politie in Zevenhuizen 0900-8844.

Gouda - Politie zoekt straatrovers De politie is op zoek naar twee jongens op een blauwe scooter. De twee jongens probeerden op dinsdag 26 oktober rond 17.15 uur op het Burgemeester Jamesplein een 18-jarige vrouw uit Gouda van haar schoudertas te beroven. De twee reden het trottoir op en pakte de tas beet van de daar lopende vrouw. Zij had het op tijd zien aankomen en hield de tas stevig vast. Door het trekken van de jongens kwam zij wel ten val en werd nog even over de grond meegesleurd. Onverrichter zaken lieten de jongens los en reden weg.

Krimpen aan de Lek - Man overleden na ongeval Een 34-jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel is dinsdagavond 26 oktober in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam overleden aan zijn verwondingen die hij die middag opliep bij een ongeval op de C.G. Roosweg. De man stak plotseling de weg over en werd aangereden door een vrachtauto bestuurd door een 57-jarige man uit Zevenhuizen.

Krimpen aan de Lek - Politie treft illegale vuurwapens aan De politie trof op dinsdag 26 oktober in een woning in Krimpen aan de Lek 5 vuurwapens en enkele dozen munitie aan. De 35-jarige eigenaar van de wapens had deze de laatste jaren in België gekocht uit de heb en zijn passie voor met name geweren. De vuurwapens die aangetroffen werden zijn een riod-gun, een .22 kogelgeweer, een Winchester geweer, een gaspistool en een zwaar luchtdrukwapen. De politie heeft de vuurwapens inbeslaggenomen, de verdachte gehoord en proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Te zijner tijd zal hij zich voor zijn uit de hand gelopen hobby bij de rechter moeten verantwoorden. De politie kwam de wapens op het spoor na een melding bij Meld Misdaad Anoniem.

------------------------------------ einde berichten -----------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 27 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --