Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht 27-10-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Reeks inbraken

DOORN / MAARN / LEERSUM - In de afgelopen weken vonden in de gemeenten Doorn, Maarn en Leersum 28 woning- en bedrijfsinbraken plaats. Bij 12 inbraken bleef het bij een poging. De politie verzoekt getuigen met nadruk om bij verdachte situaties direct te bellen via 112.

In de periode van 5 tot 23 oktober registreerde de politie totaal 22 (pogingen tot) inbraken in woningen en zes inbraken bij bedrijven en instellingen.

De gemeente Leersum was zestien keer aan de beurt, Doorn zeven keer en Maarn vijf keer.

De inbraken vonden s nachts plaats. Met name vrijstaande woningen waren doelwit van inbrekers. In drie gevallen is bij een woninginbraak ook een auto weggenomen.

De buit bestond voornamelijk uit geld, computerapparatuur en mobiele telefoons.

De politie probeert de inbrakengolf een halt toe te roepen. Onderzoek heeft in de afgelopen dagen geleid tot de aanhouding van een verdachte, een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij is waarschijnlijk verantwoordelijk voor enkele inbraken. De politie zet het onderzoek voort. Informatie van getuigen is daarbij vaak doorslaggevend. Helaas is het de afgelopen weken een paar keer voorgekomen dat inbrekers gezien werden en weggejaagd, maar de politie pas de dag daarna gebeld werd.