Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 27-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Teveel op

WOUDENBERG In de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 oktober werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 02.25 uur controleerden politiemensen een automobilist op de Zeisterweg. De man, 59 jaar oud en afkomstig uit Leusden, bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de man 635 ug/l, bijna drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op dinsdagmiddag 26 oktober op de Gasthuislaan en de Regenboog een verkeerscontrole gehouden. Twintig bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel, twee voor het niet stoppen voor een stopbord en één voor het niet handenvrij bellen.

Man beroofd

LEUSDEN Op dinsdag 26 oktober liep een man verwondingen op bij een beroving.

Rond 10.30 uur fietste een 18-jarige jongeman uit Leusden over het Vlasland. Hij hoorde dat achter hem een brommer reed. Vervolgens zag hij dat de brommer naast hem ging rijden en dat de bromfietser een fietser voortrok. Die fietser gaf de Leusdenaar een schop, waardoor hij ten val kwam. Hij raakte kort buiten bewustzijn en toen hij bijkwam, bleek zijn portemonnee te zijn gestolen.

Signalementen:


1) Bromfietser: Blanke jongen, fors postuur en ongeschoren uiterlijk. Hij droeg een zwarte muts en een zwart bomberjack. De bromscooter was fel geel van kleur en had zwart / witte velgen;


2) Fietser: Getinte jongen, smal postuur, ongeschoren en hij droeg een wit petje met opschrift en had ruimzittende kleding aan, maar droeg geen jas.

Het slachtoffer liep letsel aan zijn arm en hand en vermoedelijk een lichte hersenschudding op. Hij deed aangifte van de diefstal met geweld.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Te diep in het glaasje

AMERSFOORT Op dinsdag 26 oktober moest een automobilist zijn rijbewijs inleveren.

Rond 18.40 uur zagen politiemensen dat een automobilist op de Snouckaertlaan tegen de richting in reed. Zij gaven hem een stopteken. De automobilist, een 55-jarige man uit Huizen, bleek teveel alcohol te hebben genuttigd en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 590 ug/l, meer dan 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.