DaimlerChrysler Nederland

Chrysler PT Cruiser wordt Art Cruiser
Chryslers bekende pay-off `Inspiration comes standard' werd afgelopen week wel heel letterlijk in praktijk gebracht door kunstenares Emeke Buitelaar: zij schafte een PT Cruiser aan en beschilderde deze geheel intuïtief. Het resultaat is een `rijdend schilderij' dat terecht komt waar het hoort: op de weg.

Afgelopen zomer beschilderde Emeke Buitelaar, genomineerd voor de kunstenaarsprijs 2003, samen met de andere leden van het kunstenaarscollectief waar ze deel van uitmaakte, een Chrysler PT Cruiser. Uiteraard maakte ze na die tijd een proefrit in wat inmiddels een rijdend kunstwerk was. Na een weekeinde rijden was ze compleet verkocht: "De PT Cruiser is van zichzelf al een krachtige, inspirerende verschijning en dat werd nog eens extra versterkt door onze beschildering. De reacties van de mensen die de auto zagen, waren ongelooflijk enthousiast en mede daardoor was ik na dat weekeinde helemaal verliefd op de auto."

Schuren en schilderen
Emeke Buitelaar besloot na deze ervaring zelf ook een PT Cruiser aan te schaffen: "Mijn nieuwe auto móest een PT Cruiser worden. Hij is anders dan andere auto's door zijn rondingen en vriendelijke uitstraling."
Uiteraard diende ook de nieuwe auto beschilderd te worden. Dat gebeurde in het hoofdkantoor van DaimlerChrysler in Utrecht. De koets van de PT Cruiser werd eerst geheel geschuurd en ontdaan van lampen, deurgrepen, logo's etc. Daarna ging Emeke aan de slag met verf en penseel: "Ik had vooraf geen idee wat ik ervan zou maken, ik ging volkomen intuïtief te werk."
Inspirerend dagelijks vervoer
Emeke heeft een complete werkweek gebruikt om haar PT Cruiser te beschilderen. Om de auto geschikt te maken om de weg op te gaan, is er naderhand een vernislaag op aangebracht. Emeke: "Deze auto is niet alleen een kunstwerk, maar ook mijn dagelijks vervoer. In dat opzicht is het tevens een rijdend visitekaartje. Bovendien wil ik mijn kunst met iedereen delen en hoe kun je dat beter doen dan door de weg op te gaan. Inspiratie is niet abstract en ik krijg te horen dat deze auto letterlijk extra kleur en inspiratie in het leven van anderen geeft." Met het beschilderen van de PT Cruiser, is het project van Emeke Buitelaar weliswaar gebruiksklaar, maar nog niet volledig afgerond: op haar website (www.emekebuitelaar.nl) zal ze regelmatig verslag doen van de inspirerende uitwerking die haar PT Cruiser op de omgeving heeft.

© 1998-2004 DaimlerChrysler. All rights reserved.

Provider, Legal Notices and Terms, Privacy Statement