Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Ede - politie rolt twee hennepkwekerijen op

Publicatiedatum: 27-10-2004

De politie in Ede heeft dinsdag op twee adressen in die stad hennepkwekerijen opgerold. Dat gebeurde in woningen aan de Van der Hagenstraat en de Burgemeester Bootlaan. Rond kwart voor negen werd door omwonenden van een flatwoning aan de Van der Hagenstraat wateroverlast gemeld. De bewoner gaf niet thuis, waarop de deur geforceerd moest worden. Daarbij stuitten agenten in twee afzonderlijke ruimtes op hennepkwekerijen, waar in totaal ruim 300 planten werden aangetroffen. De woning stond overigens blank. Alle planten en de kwekerijattributen werden in beslag genomen en later vernietigd. Tegen de bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt. In een woning aan de Burgemeester Bootlaan trof de politie na anonieme tips ook een hennepkwekerij aan. In een schuur en op de zolderverdieping werden naast kwekerijapparatuur 1000 hennepplanten aangetroffen. Door het energiebedrijf werd vastgesteld dat er illegaal stroom werd afgetapt, waarop de stroommeter uit huis is gehaald. Naar de verdachten van deze kwekerij wordt nog gezocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen - vrouw verdacht van diefstallen

Publicatiedatum: 27-10-2004

De Wageningse politie heeft dinsdag een zeventienjarige vrouw uit die stad aangehouden op verdenking van diefstal. De Wageningse werd ervan verdacht begin september een portemonnee te hebben gestolen uit een kantoor in haar woonplaats. Bij onderzoek, naar aanleiding van een aangifte, kwam de verdenking op de Wageningse te liggen. De vrouw werd daarvoor dinsdag aangehouden en bekende daarnaast ook nog een vijftal winkeldiefstallen in haar woonplaats. De verdachte Wageningse is na verhoor weer vrijgelaten. De politie maakt proces-verbaal op. Justitie beslist verder over het lot van de Wageningse.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - net teveel gedronken: toch rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 27-10-2004

Een 22-jarige automobilist uit Nijkerk is in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man werd rond half één door surveillerende agenten op de Venestraat in zijn woonplaats betrapt op het rijden onder invloed. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van 0,52. Vanaf 0,51 promille is strafbaar. De Nijkerker was echter al eerder betrapt op het rijden onder invloed. Vandaar dat zijn rijbewijs nu werd ingevorderd. Justitie beslist over teruggave van het document. De Nijkerker mocht met een proces-verbaal op zak het bureau verlaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - met 139 km/u over Delenseweg Hoenderlo

Publicatiedatum: 27-10-2004

Bij een snelheidscontrole op de Delenseweg in Hoenderlo is dinsdag een snelheidsduivel geflitst die met 139 km/u voorbij kwam zetten. De bestuurder kan rekenen op een fikse boete, want op die weg mag maximaal 80 gereden worden. In het politiedistrict West-Veluwe Vallei werden dinsdag ook op andere plaatsen snelheidscontroles gehouden. Hieronder een overzicht:

- Hoenderlo, Delenseweg, controle tussen kwart over acht en twee uur. Ruim 700 passanten reden de controle voorbij, waarvan er zes te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 139 km/u.
- Otterlo, Apeldoornseweg, controle tussen 07.30 en 13.15 uur. Van de ruim 1800 gecontroleerde voertuigen reden er 87 te hard.
- Op de Harskamperweg, ook in Otterlo, werden bij een snelheidscontrole vijf hardrijders geflitst. Daar werden tussen elf uur en kwart voor twee ruim 1000 bestuurders op snelheid gecontroleerd.

- Op de Heelsumseweg in Bennekom werd tussen tien en twaalf gecontroleerd met behulp van de Lasergun. Daarmee werden vijf snelheidsovertreders gesnapt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606