Ingezonden persbericht

Scarlet tekent Voice over DSL order bij Allied Data Techn

SPIJKENISSE, 20041027 -- Allied Data Technologies, specialist op het gebied van Customer Premises Equipment (CPE) voor de Local Loop (PSTN, ISDN, xDSL), kondigt vandaag een order aan van Scarlet Telecom, één van de grootste telecomaanbieders in de Benelux, voor de levering van 20.500 Integrated Access Devices (IAD).


De order betreft een Voice over DSL IAD die VoATM, ADSL Annex A en ADSL Annex B ondersteunt in één product. Met behulp van Allied Data's VoDSL IAD positioneert Scarlet zich als aanbieder van gecombineerde spraak- en data diensten waarbij klanten kunnen bellen via een ADSL-breedbandverbinding.

'Scarlet richt zich met haar product op het bellen en internetten via een lijn, waardoor het in Nederland en België nu mogelijk is om volledig over te schakelen naar Scarlet met behoud van nummer', zegt Marijn de Jong COO van Scarlet Telecom. 'Allied Data Technologies is voor ons de geschikte partner omdat Allied Data dé partij is die doorontwikkelt op VoDSL en marktleider is in de Benelux op het gebied van VoDSL.'

'Met onze VoDSL IAD's heeft Scarlet een ideale tool in handen om hun spraak- en datadiensten te combineren en verder uit te breiden', aldus Jeroen van Eersel, Sales & Marketing Manager van Allied Data Technologies. 'Onze producten liggen momenteel bij alle grote telecomaanbieders in de Benelux. De tijd van gescheiden spraak- en datadiensten is definitief voorbij.'

////////////////////////////////////////////////////////////

Over Scarlet:
Scarlet is sinds 1992 actief op de telecommunicatiemarkt in Nederland en sinds 1997 op de Belgische markt. Scarlet bedient met zo'n 325 werknemers circa 1,5 miljoen particuliere én zakelijke klanten in de Benelux. Scarlet biedt een omvangrijk dienstenpakket, bestaande uit: vaste en mobiele telefoniediensten en internetdiensten (internettoegang, breedband-IP, web- en server-hosting). Door grote acquisities in 2002 en 2003 beschikt Scarlet in België bovendien over één van de grootste en technisch meest hoogstaande glasvezelnetwerken. Scarlet heeft altijd een duidelijke strategie voor ogen gehad: groeien in de Benelux naar een nummer twee positie. Meer informatie op www.scarlet.be en www.scarlet.nl.

Over Allied Data Technologies:
Allied Data Technologies (www.allieddata.com) is een Nederlandse fabrikant van modems en andere communicatie applicaties, zoals ISDN apparatuur, PC Cards, Remote Access Servers en xDSL toepassingen zoals ADSL en VoDSL producten. Haar eigen Research en Development afdeling kan rekenen op een jarenlange ervaring en heeft een excellente reputatie in de markt voor wat betreft innovatieve en klantspecifieke applicaties. Alle nieuwe productlijnen van Allied Data Technologies bv, zoals de CopperJet ADSL-modem serie, worden in huis geproduceerd en geassembleerd in haar eigen fabriek in Rayong - Thailand. Met een uitgebreid netwerk van kantoren door heel Europa, Thailand en de VS, is Allied Data Technologies een van de hoofdspelers op de wereldwijde datacom markt.




Ingezonden persbericht