Ingezonden persbericht

In de ether voor het goede doel

BARNEVELD, 20041027 -- Rotaract Eemvallei- de Heuvelrug verkoopt in samenwerking met Radio Barneveld reclamezendtijd om hiermee de 'Vrijwilligers Centrale Barneveld' te ondersteunen. 25% van de opbrengst komt ten goede aan deze Stichting. Bedrijven kunnen zo regiogericht adverteren en bovendien steunen ze goede doelen in de regio.


Graag maken wij van de gelegenheid gebruik om ons voor te stellen. Wij zijn Rotaract Eemvallei- de Heuvelrug uit Amersfoort. Wij zijn teamspelers die zich actief inzetten voor goede doelen en tegelijk persoonlijke ontwikkeling nastreven. Na een reeks van zeer succesvolle en bijzondere projecten als Rotaractmusic.com, "In ieder huis een muis" en skaten met blinden volgt wederom een bijzonder project met als doel een waardevolle bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Rotaract steunt de 'Vrijwilligers Centrale Barneveld' (VCB) door middel van de verkoop van reclamezendtijd op Radio Barneveld. Radio Barneveld, ook een initiatief op vrijwillige basis, biedt deze mogelijkheid. Een kwart van de opbrengst, komt ten goede aan de stichting VCB. Het doel van de VCB is het stimuleren en ontwikkelen van vrijwilligerswerk in de hele gemeente Barneveld. VCB-directeur Annelies Barendrecht over de actie:" Wij zijn erg enthousiast. We kunnen het geld goed gebruiken. Onze financiële situatie is zwak als gevolg van het subsidiebeleid van de gemeente. Het spreekt me bovendien erg aan dat de actie wordt uitgevoerd door vrijwilligers.".

Bedrijven kunnen tegen scherpe tarieven reclamezendtijd kopen op Radio Barneveld. Met die zendtijd bereiken ze meer dan honderdduizend potentiële klanten in de regio en steunen ze bovendien goede doelen in de eigen regio. Nico Nijhoff, voorzitter van Radio Barneveld: "Vrijwilligerswerk vraagt om creativiteit, en deze unieke samenwerking bewijst eens te meer dat die ruimschoots aanwezig is".

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Auke van den Brink, Projectleider. E-mail: amersfoort@rotaract.nl, Telefoon:06-24891383, of u kunt kijken op www.radioreclame.tk


Over de organisatie:

Rotaract Eemvallei de Heuvelrug
Rotaract is een vereniging van betrokken jonge mensen met een internationale blik; teamspelers die zich actief inzetten voor goede doelen en tegelijk hun persoonlijke ontwikkeling nastreven. Op dit moment telt Rotaract (afgekort RAC) wereldwijd in 151 landen zo'n 180.000 leden. In Nederland zijn ruim 500 leden actief in zo'n 50 lokale clubs. Rotaract is een actieve, dynamische club. Doel van de projecten die worden uitgevoerd is om anderen nieuwe energie te geven, wat enorm veel energie oplevert, ook voor jezelf. Vandaar de slogan: Rotaract the Energizer!
Meer informatie vindt u op www.rotaract.nl/amersfoort


Radio Barneveld
Radio Barneveld is het radiostation voor de gemeente Barneveld. Naast Barneveld bestaat de gemeente uit nog acht andere dorpen, Voorthuizen, Garderen, Stroe, Kootwijk, Kootwijkerbroek, Zwartebroek, Terschuur en de Glind. Ook is er aandacht voor Achterveld. Het aanbod op de zender is zeer divers, van gemeentelijke informatie tot sport uit de regio en prettige muziek.

Radio Barneveld is een lokale publieke omroep, die geheel gerund wordt door momenteel zo'n 20 vrijwilligers.
Meer informatie vindt u op www.radiobarneveld.nl




Ingezonden persbericht