Gemeente Dordrecht



Wielwijk en Crabbehof fleuriger en veiliger

Kinderen planten bloembollen Jantien de Jongste Met vereende krachten werken gemeente en bewoners aan de leefbaarheid van Wielwijk en Crabbehof. Dit gebeurt onder de noemer Groen aan zet. Op aangeven van de bewoners worden stukken groen in de wijken verbeterd. De afgelopen tijd heeft Stadswerken in samenwerking met de opbouwwerkers in de wijken vele contacten gelegd met actieve bewoners. Daar is een tiental voorstellen uit gekomen.

Hangplek
Volgens die voorstellen wordt op zes plekken in Wielwijk de huidige beplanting gerooid en vervangen door fleurige laagblijvende heesters. Daardoor moeten die buurten niet alleen aantrekkelijker, maar ook veiliger worden.
In één van die buurten speelde nog een ander, hardnekkig probleem. Al enkele jaren klagen omwonenden van het binnenterrein achter de Piet Heynstraat / De Rijpstraat over voetballende hangjongeren. Door het aanbrengen van fleurige beplanting op het binnenterrein is voetballen daar niet meer mogelijk. De jongeren kunnen voortaan terecht in het Wielwijkpark waar het basketbalveld wordt uitgebreid met voetbaldoelen en ballenvangers.

Bloembollen
In Crabbehof wordt ook een tiental plekken aangepakt, terwille van de overzichtelijkheid en veiligheid. Zo willen omwonenden op het Wiardi Beckmanplantsoen een ontmoetingsplek creëren. Op woensdag 27 oktober gaven ze met het planten van bloembollen het startsein voor het hele project Groen aan zet.