Plan Nederland



Plan Nederland Genomineerd Voor Transparant Prijs

Amsterdam, 27 oktober 2004 - De jury van de Transparant Prijs heeft zes goede doelen, waaronder Plan Nederland, genomineerd voor de Transparant Prijs 2004. De prijs is een initiatief van PriceWaterhouseCoopers en de Donateursvereniging Nederland.

De Transparant Prijs wordt uitgereikt aan de Nederlandse fondsenwervende instelling die volgens de jury het meest inzichtelijke en onderscheidende publieksverslag presenteert. Het gaat bij De Transparant Prijs in de eerste plaats om de inzichtelijkheid van de verslaggeving en de wijze van communiceren. Dus niet alleen om de cijfers, maar vooral om de inzichtelijkheid en de toelichting.

De jury kijkt naar zaken als wanneer het jaarverslag uitkomt, of er concrete doelstellingen bepaald zijn en of deze geëvalueerd worden, of er ook individuele projecten aan de orde komen, of lezers ook objectieve informatie over zaken vinden die minder goed zijn verlopen, hoe verkregen inzichten in de toekomst gebruikt worden, of het bestuur naar behoren heeft gefunctioneerd, of de toekomstvisie helder is en of het jaarverslag ook op internet staat.

De andere genomineerden voor de Transparant Prijs zijn: Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij KNRM, Stichting Bloedlink, Stichting Liliane Fonds, KWF Kankerbestrijding en Wycliffe Bijbelvertalers.

De jury, onder voorzitterschap van Morris Tabaksblat, maakt de winnaar bekend op 9 november. De prijs bestaat uit een geldbedrag van ⬠15.000,- en een symbolische trofee.

Meer informatie is te vinden op:
www.detransparantprijs.nl
http://www.plannederland.nl/overPlan/financieel/jaarverslag/