Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amsterdam: 5 oktober 2004
Onderwerp: aankoop woningen Haverleij 's-Hertogenbosch

AMVEST INVESTEERT IN PLAN HAVERLEIJ IN 'S-HERTOGENBOSCH

AMVEST heeft 80 woningen gekocht in Plan Haverleij 's-Hertogenbosch. Het betreft 56 huurwoningen (12 appartementen en 44 eengezinswoningen) en 24 eengezinskoopwoningen. De 12 huurappartementen bevinden zich in het poortgebouw van Slot Haverleij; de overige 68 woningen in Kasteel Daliënwaerd. AMVEST heeft de woningen gekocht van Haverleij B.V. een samenwerkingsverband van Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, Bouwfonds Ontwikkeling en de gemeente 's-Hertogenbosch. Het investeringsvolume bedraagt ruim 23 miljoen euro.

De appartementen in Slot Haverleij worden op 28 oktober a.s. opgeleverd. De start van de bouw van Kasteel Daliënwaerd staat voor januari 2005 gepland. Met de verkoop van de woningen wordt eind van dit jaar gestart; de verhuur volgt medio 2005. Naar verwachting kunnen de woningen medio 2006 aan de bewoners opgeleverd worden. Vastgoedonderneming AMVEST die de huurwoningen in haar beleggingsportefeuille opneemt, verhuurt de woningen in het dure segment (vanaf 1.100 euro per maand). De koopprijzen variëren van circa 375.000 tot 440.000 euro v.o.n.

Plan Haverleij omvat in totaal circa duizend eengezinswoningen en appartementen die zijn gegroepeerd in negen kastelen en het slot Haverleij. Ieder kasteel biedt plaats aan zo'n 50 to 90 woningen. In het Slot komen ongeveer 450 woningen. De kastelen zijn op en rond een golfbaan gesitueerd.
---



Ingezonden persbericht