Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

28/10/04 Prinses Margriet opent vernieuwde verstiging Veluws College Cortenbosch

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden verricht op donderdag 28 oktober 2004 de officiële opening van de vernieuwde vestiging van het Veluws College Cortenbosch.

Het schoolgebouw van het Veluws College Cortenbosch heeft na de verbouwing een specifiek VMBO karakter. Dit komt tot uiting in de werkplekkenstructuur waardoor de drie afdelingen Techniek, Economie en Zorg en Welzijn een eigen ruimte hebben gekregen. Het onderwijs kan zich door deze nieuwe indeling beter richten op het overdragen van kennis en vaardigheden die in het secundaire beroepsonderwijs gevraagd worden. Leerlingen worden op deze manier goed voorbereid op de overstap naar een voortgezette studie in het middelbaar beroepsonderwijs.

Het Veluws College is een (katholieke) scholengemeenschap met vier vestigingen. Op de vestiging Cortenbosch wordt onderwijs verzorgd aan ongeveer 750 leerlingen. Alle leerwegen van het VMBO zijn vertegenwoordigd. Dit zijn de Basisberoepsgerichte Leerweg, de Kaderberoepsgerichte Leerweg en de Theoretische- en Gemengde Leerweg.