Gemeente Roggel en Neer

11/10/2004
Informatieavond herinrichting Roggelsebeek

In 2004 is door Waterschap Peel en Maasvallei, in nauw overleg met de gemeente Roggel en Neer, een plan opgesteld voor de herinrichting van de Roggelsebeek in de kern van Roggel. Op donderdag 28 oktober a.s. om 20.00 uur organiseert het waterschap een informatieavond met betrekking tot de herinrichting van deze beek.
De bijeenkomst is een onderdeel van de inspraakprocedure van het waterschap en vindt plaats in Gemeenschapshuis La Rochelle, Kerkstraat 20, 6088 EG in Roggel. De avond zal tot ca. 22.00 uur duren. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Het traject van de Roggelse beek binnen de bebouwde kom van Roggel is momenteel nog een rechte beek, puur gericht op de afvoer van water. In en om de beek zijn nog nauwelijks natuurelementen aanwezig. Bovendien is de beek nauwelijks zichtbaar en zijn er geen plaatsen waar goed van het water genoten kan worden. De beek vormt als het ware een groene ader door het dorp, maar de uitstraling is onvoldoende. De bedoeling is dat na de herinrichting een prachtig stukje natuur wordt teruggebracht in de kern van Roggel en dat er mogelijkheden worden geschapen voor de burgers van Roggel om dit goed te kunnen beleven. Zo vormt de beek straks weer een natuurlijke schakel tussen het bovenstrooms en benedenstrooms gelegen beekdal. Een schakel, die past binnen de cultuur en de sfeer van de kern Roggel.

De aanbesteding en de uitvoering van het project is gepland vanaf het voorjaar 2005.