Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeente Mededelingen

Cliëntenbijeenkomst Sociale Zaken

Hoogezand, 12 oktober 2004. Persbericht 2004/088

Op donderdag 28 oktober 2004 organiseert de gemeente Hoogezand-Sappemeer voor de tweede keer een cliëntenbijeenkomst Sociale Zaken. Het doel hiervan is tweeledig: cliënten informeren over ontwikkelingen en informatie inwinnen over wat er leeft bij de cliënten.

De cliënten van Sociale Zaken met een bijstandsuitkering of een Ioaw/z-uitkering zijn van harte uitgenodigd voor de cliëntenbijeenkomst Sociale Zaken. Naast wethouder mevrouw Mathilde Stiekema-Zweep spreken mevrouw Tonny Evers, unitleider casemanagers, mevrouw Henriëtte van der Laag, beleidsmedewerker en de heer Ernst Ottens, directeur Stichting Baanvak.
Tussen 09.15-11.30 uur krijgen de aanwezigen informatie over de Wet werk en bijstand (WWB) en de gevolgen die dat voor hen heeft. Ook is er informatie over regelingen vanuit de WWB, zoals de langdurigheidstoeslag en regelingen voor chronisch zieken & gehandicapten. Én informatie over reïntegratie en werkprojecten staat centraal.

Ook kunnen de aanwezigen in gesprek gaan met hun contactpersonen van de afdeling Sociale Zaken, zogenaamde casemanagers Werk en casemanagers Inkomen. Dit kan ook met leden van het Platform Sociaal Beleid (cliëntenplatform). De aanwezige cliënten krijgen volop de gelegenheid vragen te stellen, suggesties te doen en opmerkingen te maken.

sluiten