Ingezonden persbericht


The Publicity Company

PERSBERICHT, 20 oktober 2004

Specials Gay en Der Untergang in Pathé De Kuip

Donderdag 28 oktober komen de regisseur en hoofdrolspelers van Gay naar Pathé De Kuip om een exclusieve voorvertoning van de nieuwe Nederlandse speelfilm bij te wonen. Diezelfde dag begint een voorpremièreweek van Der Untergang, de spraakmakende Duitse speelfilm over de laatste dagen van Hitler.

Op 28 oktober om 20.00 uur komen Tom Six, de regisseur van Gay, en acteurs Hugo Metsers, Nienke Brinkhuis en Joris van de Sande naar Pathé De Kuip om vragen van pers en publiek te beantwoorden. Aansluitend is een exclusieve voorvertoning van de film, een week voor de landelijke release. Gay (www.gaydefilm.nl) is de eerste speelfilm over de Nederlandse homoscene. Pascal is een soapacteur die het wil maken in Hollywood. Zijn vriend Max is een succesvolle tv-producent. Het hippe stel leidt een decadent leven en maakt samen met vriendin Snoes het Amsterdamse nachtleven onveilig. Als Max valt voor de Amerikaanse fotograaf Guy, verbreekt Pascal hun relatie. Snoes probeert alles om hen weer bij elkaar te krijgen.

Op 28 oktober begint in Pathé De Kuip bovendien een unieke voorpremièreweek van de Duitse speelfilm Der Untergang over de laatste dagen van Adolf Hitler. Topacteur Bruno Ganz speelt de hoofdrol en Oliver Hirschbiegel is de regisseur. Berlijn, april 1945: Hitler heeft zich, met enkele vertrouwelingen, verschansd in een bunker onder de Rijkskanselarij. Een van hen is Traudl Junge, Hitler's privé-secretaresse, die hem niet in de steek wil laten. Terwijl Berlijn wordt gebombardeerd en het Rode Leger oprukt, ondergaat Hitler de ineenstorting van zijn Derde Rijk achter de dikke muren van zijn bunker. Uitgebreide informatie over deze spraakmakende film, een kassucces in Duitsland, staat op de officiële website: www.deruntergang-special.film.de/.

De website van Pathé De Kuip, ook voor reserveringen: www.pathe.nl/dekuip

Voor verdere persinformatie: Rafe Aarents, Pathé De Kuip, tel: 06 549 486 84

Vriendelijke groet, Trix van Alphen

www.ThePublicityCompany.com, t: 020 612 7000, e: trix@publicy.nl