Wageningen Universiteit

Persbericht Wageningen Universiteit, 21 oktober 2004, 097wu

WAGENINGEN UNIVERSITEITS FONDS REIKT VIJF SCRIPTIEPRIJZEN UIT

Dit jaar vallen vijf scripties aan Wageningen Universiteit in de prijzen. Het bestuur van het gelijknamige fonds reikt op donderdag 28 oktober 2004 de Wageningen Universiteits Fonds-scriptieprijzen 2004 uit. Vier ontvangen de prijs voor de excellente scriptie die zij in 2003 schreven in de masterfase van hun opleiding. Een extra prijs wordt uitgereikt aan de student voor de scriptie die uitblonk in de toepasbaarheid in de praktijk.

Het Wageningen Universiteits Fonds ontving in totaal 27 scripties, een aanzienlijk groter aantal dan vorig jaar. Bij de beoordeling heeft de jury gelet op de technisch-wetenschappelijke kwaliteit, de compositie en vormgeving van de werkstukken en de toepasbaarheid in de praktijk. De prijs bestaat uit een geldbedrag van ^ 700 en een oorkonde met een judicium. De extra prijs is mogelijk gemaakt door Rhizosphere Research Products in Wageningen.

De prijswinnaars per Onderwijsinstituut van de "Wageningen Universiteits Fonds 2004 zijn:

Levenswetenschappen
Hugo de Boer (B: Biologie) voor zijn scriptie: "Podospora anserina, calorie restriction and the plasmid AL2-1"

Omgevingswetenschappen
Barbara Hermann (MSc Environmental Sciences) voor haar scriptie: "Combining the tools life cycle analysis, multi-criteria analysis and environmental performance indicators".

Maatschappijwetenschappen
Nienke van der Beek-Verkerk (M30: Huishoud- en consumentwetenschappen) voor haar scriptie: "Opleidingsspecialisatie en arbeidsmarktsucces. Onderzoek naar het effect van de mate van specialisatie op het arbeidsmarktsucces van Wageningse afgestudeerden"

Technologie en Voeding
Marc van der Kamp (T33: Biomoleculaire wetenschappen) voor zijn scriptie: "Disulfide bonding in AVR2 and its interaction with RCR3. Contributions to the research on the Cladosporium fulvum-tomato interaction". (Dit is de tweede keer dat Marc van der Kamp gehonoreerd wordt met de scriptieprijs. Vorig jaar volgde een voordracht uit een andere leerstoelgroep waar hij onderzoek deed naar: "Molecular modelling studies on the on the enantioselectivity of candida antarctica lipase B towards branched chain fatty acids".)

Extra prijs
De extra prijs voor de scriptie die excelleert in de praktische toepasbaarheid gaat naar:

Gijsbert Cirkel (L50: Bodem, water en atmosfeer) voor zijn scriptie getiteld: "Effecten van verdrogingbestrijdende maatregelen en klimaatverandering op extreem hoge afvoeren op de Stortelersbeek".