Ministerie van Economische Zaken


http://www.minez.nl

Van Gennip lanceert Technopartner

Ministerie van Economische Zaken

22 oktober 2004
persuitnodiging
Minez: Uitnodiging: Van Gennip lanceert Technopartner

Donderdag 28 oktober zal staatssecretaris Karien van Gennip tijdens een feestelijke bijeenkomst het actieprogramma TechnoPartner lanceren. Het programma is bedoeld voor technostarters. Dat zijn aspirant-ondernemers die een technische innovatie op de markt willen brengen. Tijdens deze bijeenkomst opent de staatssecretaris van Economische Zaken het TechnoPartner-Platform officieel en wordt de subsidieregeling KennisExploitatie (SKE) voor aanvragen opengesteld. SKE heeft als doel dat wetenschappelijke kennis sneller wordt benut door technostarters van binnen en buiten de kennisinstelling.

Achtergrond bij Technopartner
Het actieprogramma zet in op de verbetering van het technostartersklimaat in Nederland. In vergelijking met het buitenland blijft het aantal spin-offs vanuit kennisinstellingen achter. De ambitie van het actieprogramma is om van Nederland een land te maken waarin het gewoon is dat onderzoekers en (beta)studenten een eigen bedrijf beginnen en waarin het voor kennisinstellingen en bedrijven vanzelfsprekend is technostarters te stimuleren.

Belangstellenden van de pers zijn van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn.

Het programma (onder voorbehoud):


13.30 14.00 uur Openingsfilm Technopartner en speech staatssecretaris Van Gennip. Aansluitend is er een persbijeenkomst (met mogelijkheid voor interviews en vragen)

14.30 15.00 uur Markt met technostarters die hun producten laten zien.

Datum: donderdag 28 oktober
Locatie: Passenger Terminal, Piet Heinkade 27, Amsterdam Aanmelding: Jelle Wils, Persvoorlichting EZ, tel. 070-3796464 / 06
53351112 of per mail: j.wils@minez.nl.

Kijk voor meer informatie over technopartner op http://technopartner.ez.nl


22 okt 04 11:23