Ingezonden persbericht


in discussie met filmkenner rene mioch, filmmakers en acteurs

28 oktober: premiere verborgen gebreken in theater tuschinski

Amsterdam, oktober 2004... Donderdag 28 oktober gaat de nieuwe Nederlandse film 'Verborgen Gebreken' - de verfilming van het gelijknamige boek van Renate Dorrestijn - in première in theater Tuschinski. Ter gelegenheid hiervan wordt filmliefhebbers de mogelijkheid geboden na de avondvoorstellingen te spreken met regisseur Paula van de Oest, scriptschrijfster Tamara Bos, filmkenner Rene Mioch en enkele acteurs uit de film.

Verborgen gebreken
'Verborgen Gebreken' speelt zich af in Port na Bà, een dorpje op het Schotse eiland Mull en gaat over de 70-jarige dementerende Agnes, die op weg is naar het huis van haar overleden broer. Onderweg klimmen twee kinderen ongemerkt in haar kofferbak en reizen met haar mee. In het huis van haar broer ontwikkelt zich een ingewikkelde relatie tussen Agnes en deze kinderen. Een spannend verhaal met verrassende wendingen.

In discussie met de makers.
De voorstellingen in zaal 1 van 18.50 uur en 21.10 uur staan op donderdag 28 oktober in het teken van de film 'Verborgen Gebreken' en de totstandkoming daarvan. Na de filmvertoning kunnen vragen worden gesteld aan regisseuse Paula van der Oest, scriptschrijfster Tamara Bos, filmkenner René Mioch en enkele hoofdrolspelers. Dé manier voor filmliefhebbers om achter het 'verhaal achter de film' te komen!

Het fameuze theater Tuschinski in Amsterdam - al ruim 75 jaar een begrip in de filmwereld - is in 1911 opgericht door Abraham Tuschinski en opende haar deuren op 28 oktober 1921. Het theater bestaat uit 6 prachtige zalen geschikt voor onder andere filmevenementen, congressen, feesten, modeshows, concerten, televisieopnames en fotosessies van 20 tot 1.000 personen. Tuschinski is onderdeel van het Franse Pathé.



Ingezonden persbericht