Ingezonden persbericht


Vakkundig en gezond aan het werk!

PERSBERICHT

25 oktober 2004

'GA vakkundig en gezond aan het werk'

Weken voor de Gespecialiseerde Aanneming in de regio

Van oktober 2004 tot en met juni 2005 worden in heel Nederland de Dagen van de Gespecialiseerde Aanneming gehouden. Het gaat om tien driedaagse evenementen die deels bij de regionale samenwerkingsverbanden in de bouw plaatsvinden. Deze dagen worden georganiseerd in het kader van het WERKGOED Jaar van de Metselaar en de campagne 'GA vakkundig en gezond aan het werk'. De aftrap van de campagne heeft plaatsgevonden op 3 september jl. bij het Bouwopleidingscentrum BGA in Boxtel.

De GA-campagne is erop gericht instroom, scholing en gezond en veilig werken in de diverse gespecialiseerde branches te bevorderen. In de campagne zijn de branches voor betonreparatie, rietdekken, dakdekken hellende daken, kitverwerken, tegelzetten, steigerbouwen, metselen, voegen en betonstaalverwerken vertegenwoordigd.

Agenda

De eerste regionale GA-Dagen worden gehouden in Doetinchem (28 t/m 30 oktober). Vervolgens is de beurt aan onder andere Heerhugowaard (1 t/m 3 december), Almelo (17 t/m 19 maart 2005), Rosmalen (7 t/m 9 april), Den Haag (21 t/m 23 april), Breda (12 t/m 14 mei), Leeuwarden (26 t/m 28 mei) en Bergen op Zoom (9 t/m 11 juni). De GA-campagne is ook aanwezig tijdens de Internationale Bouwbeurs in Utrecht (21 t/m 26 februari 2005).

Programma

Tijdens de Week van de Gespecialiseerde Aanneming zijn er beroepspleinen met demonstraties en informatie en kunnen de bezoekers veel zelf uitproberen. Ook worden er regionale metselwedstrijden georganiseerd voor ploegen bestaande uit een leermeester en een leerling. Tal van leuke activiteiten maken deze dagen aantrekkelijk voor het hele gezin. Voor de donderdag en vrijdag worden onder andere leerlingen en docenten van vmbo-scholen afdeling bouwtechniek uitgenodigd. De vrijdagmiddag en zaterdag zijn bestemd als ontmoetingsdagen voor mensen uit de bedrijfstak en hun families.

Initiatiefnemers

De GA-campagne is een initiatief van de Landelijke Commissie Gespecialiseerde Aanneming (LCGA) en WERKGOED. De LCGA is een commissie waarin werkgevers, werknemers en onderwijs in de bouw met elkaar afspraken maken over scholing en arbeidsmarkt. Onder de naam WERKGOED wordt in opdracht van werkgevers- en werknemersorganisaties in de bouw en de overheid het Arboconvenant Bouw uitgevoerd. Dit convenant heeft tot doel gezond werken in de bouw te bevorderen.

Voor de Week van de Gespecialiseerde Aanneming zijn gratis uitnodigingen verkrijgbaar via info@bouwradius.nl

Noot aan de redactie, niet bestemd voor publicatie: