COLO

Colo jubileert en neemt afscheid van vz. Roel in 't Veld

PERSUITNODIGING


--Geleerd Publiek--

Colo presenteert het feest van de ½ eeuw


- De vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven bestaat 50 jaar -
Donderdag 28 oktober 2004 viert Colo haar 50-jarig jubileum. De middag begint om 13.30 uu rmeteen'lezingencyclus'.DedriesprekersElla Vogelaar, Liesbeth van Welie en Sander van den Eijnden geven vanuit een achtergrond van publiek-private samenwerking, onderwijsinspectie en rijksoverheid hun persoonlijke visie op verantwoord ondernemen door publieke organisaties. Colo-voorzitter Roel in 't Veld zal de cirkel afsluiten met zijn toekomstvisie op het werk van de kenniscentra binnen het beroepsonderwijs en de kennissamenleving.


- Afscheid voorzitter Roel in 't Veld -
Na deze inhoudelijke bijdragen is het tijd om afscheid te nemen van voorzitter Roel in 't Veld. Hij trad aan in een periode waarin de Wet Educatie en Beroepsonderwijs werd ingevoerd, de landelijke organen fuseerden tot 19 kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven en Colo veranderde van een stichting in een vereniging. De afgelopen acht jaar hebben Colo en de kenniscentra onder zijn bevlogen leiding hard gewerkt om een goede invulling te geven aan hun nieuwe taken. Sprekers zijn: Mark Rutte, Loek Hermans, Margo Vliegenthart en Joop Eijkelenboom.
Het afscheid van de voorzitter duurt tot 16.45 uur. Aansluitend is er een receptie.


- Roel in 't Veld-trofee voor ketensamenwerking - Colo heeft speciaal voor het afscheid van de voorzitter de 'Roel in 't Veld-trofee' in het leven geroepen.
De prijs zal uitgereikt worden aan een succesvol samenwerkingsverband van ketenpartners in de regio, dat heeft geleid tot een innovatief duaal traject. Na de conferentie ontvangen onderwijsinstellingen en kenniscentra een uitnodiging om projecten voor te dragen. De prijsuitreiking zal plaatsvinden in het voorjaar van 2005; tegelijk met de prijsuitreiking 'Beste Leerbedrijf 2004'.

Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven Colo is de vereniging van de 19 kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven die op tal van terreinen verbindingen leggen tussen het sectoraal bedrijfsleven en het beroepsonderwijs: Aequor, Bouwradius, Ecabo, Kenniscentrum GOC, Innovam, Kenniscentrum Handel, Kenteq, KOC Nederland, LIFT group, LOB HTV, Savantis, OVDB, SBW, SVGB, SVO, VTL, VAPRO en VOC.


----
Noot voor de redactie,