Gemeente Westerveld

26-10-2004
Starterswoningen Westerveld in TV-programma
Donderdagavond 28 oktober worden de starterswoningen van de gemeente Westerveld uitgebreid belicht in het tv-programma 'Onder de Pannen' van RTV Drenthe. Een medewerker van de cluster Bouwen van de gemeente vertelt daarin wat het betekent dat de richtlijnen van Duurzaam Bouwen zijn toegepast op deze starterswoningen.

Duurzaam bouwen
Op TV Drenthe begint donder dagavondeenserieoverwoneninDrenthe. In zeven afleveringen is te zien hoe je een huis kan bouwen of verbouwen, waarbij rekening wordt gehouden met allerlei uiteenlopende zaken die onder de noemer duurzaamheid vallen. De gedachte gaat dan al snel uit naar een selecte groep mensen, die in een soort âhuis-van-de-toekomstâ woont. Het tegendeel is waar. Bij duurzaam bouwen is voor een vergelijkbare prijs een woning te bouwen die beter is voor het milieu.

Starterswoning
Zo maakt de kijker in de eerste aflevering kennis met Ernst en Marieke, die binnenkort hun eerste gezamenlijke woning betrekken. De starterswoning is voorzien van een warmte-terug-win-systeem, vloerverwarming en goede isolatie, waardoor het binnen behaaglijk warm is en dat alles tegen een heel normale prijs.

Bouwen
Verder is te zien hoe binnen de muren van een oud gebouw, met behoud van de unieke eigenschappen, een modern comfortabel kantoorgebouw herrijst. Presentator Peter Zwerus ontmoet op de bouwmarkt een klusser, die isolatie op zijn zolder gaat aanbrengen waardoor een goed bruikbare extra ruimte ontstaat.

Duurzaamheid
De televisieserie âOnder de Pannenâ maakt duidelijk dat comfortabel en gezellig wonen op een manier, waarbij rekening wordt gehouden met het aspect duurzaamheid, voor iedereen is weggelegd.

Uitzendingen
TV Drenthe zendt âOnder de Pannenâ de komende zeven weken iedere donderdagavond na het regionale nieuws uit en het programma wordt ieder uur herhaald.