Provincie Utrecht

Persbericht

Meer aandacht nodig voor plattelandsontwikkeling

26-10-2004
Dit is een van de punten die op 28 oktober 2004 aan de orde komt tijdens de bijeenkomst over de financiering van het structuur- en regionaal beleid van de Europese Unie van 2007 - 2013. De bijeenkomst wil provincies en gemeenten stimuleren om over de invulling van het beleid mee te denken. Ook voor de provincie Utrecht is dit belangrijk, want de vraag is in hoeverre er na 2006 Europees geld beschikbaar is voor het structuur- en regionaal beleid van de provincie.

Tijdens de bijeenkomst zal J.P.L. Lokker, gedeputeerde provincie Utrecht, niet alleen ingaan op de nieuwe kaderverordening plattelandsontwikkeling, maar ook meer aandacht vragen voor landschap- en natuurbeheer. Zo ondervindt het platteland steeds meer druk van de stedelijke gebieden. Een voorbeeld hiervan is de problemen die de landbouw ondervindt in het Groene Hart door de sociale en fysieke ontwikkeling in dat gebied.

E. Hartog van de Europese Commissie zal ingaan op de voorstellen van de Europese Commissie voor de nieuwe structuurfondsen. Deze worden ingezet voor de regionaal economische ontwikkeling; bijvoorbeeld de bevordering van de kenniseconomie.

Van 2000 - 2006 heeft de provincie Utrecht ongeveer 24 miljoen euro subsidie ontvangen van de Europese Unie voor plattelandsontwikkeling en regionaal economisch beleid. De bijeenkomst op 28 oktober gaat over het beleid van 2007 - 2013 en het eventueel beschikbare budget hiervoor. De Europese Unie heeft voor die periode een voorgesteld budget van 336 miljard euro.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Vertegenwoordiging in Nederland van de Europese Commissie in samenwerking met het Interprovinciaal Overleg (IPO) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Datum: 28 oktober 2004
Tijd: 14.00 - 16.30 uur
Plaats: Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49, Utrecht

Dagvoorzitter: de heer L.E. van der Sar,
gedeputeerde Plattelandsontwikkeling en -beleid van de provincie Zuid-Holland.
Regionale inleider: de heer J.P.J. Lokker,
gedeputeerde Landelijk gebied en Europese zaken van de provincie Utrecht, rapporteur voor het Comité van de Regio's over de nieuwe kaderverordening plattelandsontwikkeling.
Europese inleider: de heer E. Hartog, Europese Commissie, Directoraat-generaal Regionaal beleid

Laatst gewijzigd op 10/26/2004 11:10:56 AM. Paginabeheer: Sandra.Sue@provincie-utrecht.nl