Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2004-464       |
|                                            |Arnhem|27 oktober 2004|
|                                            |,     |               |
PERSUITNODIGING

NETWERKBIJEENKOMST MANTELZORG VOOR BELEIDSMAKERS EN ANDERE BETROKKENEN

Maand van de mantelzorg plaatst thema op de politieke beleidsagenda

Op donderdag 28 oktober wordt de Gelderse campagne "Ik? Ik ben mantelzorger!" officieel afgesloten. De campagne is erop gericht om de herkenning en erkenning van de mantelzorgers in de provincie Gelderland te vergroten. Voor de netwerkbijeenkomst zijn uitgenodigd: beleidsmedewerkers van gemeenten, beleidsmedewerkers van zorgaanbieders, coördinatoren van steunpunten mantelzorg en vrijwillige thuiszorg, directies van stichtingen welzijn en anderen die nauw betrokken zijn bij mantelzorgbeleid.

Eind oktober kijken wij terug op de afgelopen weken waarin veel werk is verzet om de inwoners van Gelderland te betrekken bij activiteiten voor en door mantelzorgers. Op de startbijeenkomst van 20 september is met professionals en beleidsmakers uit zorg en welzijn het onderwerp mantelzorg op de beleidsagenda gezet. Deze netwerkbijeenkomst wil de mantelzorg op de beleidsagenda houden, nu en in de toekomst. Aansluitend aan de netwerkbijeenkomst zal op de slotbijeenkomst de maand van de mantelzorg feestelijk worden afgesloten. Daarbij zullen ook de bestuurders met mantelzorg in de portefeuille aanwezig zijn.

De bijeenkomsten zullen plaatsvinden in de Buitensoos van de Hanzehof, Coehoornsingel 1, Zutphen, op donderdag 28 oktober vanaf 13.00 uur. Bijgaand vindt u het programma.

De organisatie van de maand van de mantelzorg is in handen van de Gelderse projectgroep "Ik? Ik ben mantelzorger" (*). De maand maakt deel uit van de landelijke campagne met dezelfde naam. Meer informatie vindt u op www.mantelzorg.nl. Op de site staan ook de lokale activiteiten in het kader van de maand van de mantelzorg in de provincie Gelderland.

(*) De Gelderse projectgroep bestaat uit LOT (landelijke vereniging van mantelzorgers/belangenbehartiging), de provincie Gelderland, Enzovoort (bureau voor Innovatie en Emancipatie), Provinciale Patiënten Consumenten Federatie Gelderland, namens Gelderse Steunpunten Mantelzorg: Steunpunt Mantelzorg VIT Oost-Gelderland, Spectrum Gelderland, (Instituut voor Maatschappelijk Welzijn), Osmose (adviesbureau voor multiculturele vraagstukken), Stichting Muhabbat.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling Welzijn, Zorg en Cultuur, Corien Reijmer, tel. (026) 359 92 74, e-mail: c.reijmer@prv.gelderland.nl, of de afdeling Communicatie, Luuk Lötters, tel (026) 359 90 23, e-mail: l.lotters@prv.gelderland.nl

Programma

13.00 uur Ontvangst met koffie en thee
13.20 uur Opening door de dagvoorzitter mevrouw Claasen 13.30 uur Inleiding door de heer A. Ouwerkerk, directeur LOT 13.45 uur Workshops:
1. Mantelzorg en de AWBZ/WMO - de heer G. Hoeijmakers, beleidsmedewerker PP/CF Gelderland 2. Allochtone mantelzorgers - de heer E. Rinsampessy, directeur Muhabbat
3. Ondersteuning van de mantelzorger mevrouw J.N. de Zwart-Bloch, wethouder gemeente Zutphen 14.45 uur Pauze
15.00 uur Plenaire terugkoppeling door de dagvoorzitter 16.00 uur Sluiting

16.00 uur Start slotbijeenkomst
16.30 uur Terugblik op de maand van mantelzorg door mevrouw Claassen 17.00 uur Officiële afsluiting door gedeputeerde de heer J.J.W. Esmeijer, Provincie Gelderland

Tijdens de netwerk- en slotbijeenkomst is theatergroep Zijlstra & Zo aanwezig om te zorgen voor interactie.

---- --