Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

STUDIO NMO, 28 OKTOBER 2004 TUSSEN 16.00 EN 17.00 OP 747AM

Een stemadvies voor de moslims in de VS

Aanstaande dinsdag wordt er in de VS uitgemaakt wie de nieuwe president van het land gaat worden. Het is een nek aan nek race tussen de republikein George W. Bush en de democraat John Kerry. Met Amerika deskundige Ruth Oldenziel praten we over de vraag of de moslims nu beter af zijn met Bush of Kerry.

Het Emancipatie beleid op de korrel

De koepelorganisatie de vrouwenalliantie is boos op het ministerie van sociale zaken. Ze vinden dat de overheid een onbegrijpelijke koers vaart op het gebied van het emancipatiebeleid voor allochtone vrouwen. Terwijl de emancipatie van allochtone vrouwen verheven is tot prioriteit van het kabinet, wordt de subsidiekraan voor organisaties van zwarte, migranten en vluchtelingenvrouwen dichtgedraaid. Een debat met Rita Naloop van Tiye en Twie Tjoa van de Vrouwenaliënatieover het tegenstrijdige emancipatiebeleid van de Nederlandse overheid.

Nooit meer multicultureel?

Twee van de bekendste multiculturele instellingen van Nederland houden binnenkort wellicht op te bestaan. Zowel tijdschrift Contrast als Stichting Dunya gaven deze week te kennen vanwege financiële redenen op te moeten houden met hun huidige activiteiten. Een gesprek met Hoofdredacteur X. Nabibaks (Contrast) en Juan Heinsohn Huala (Dunya)over het verschralen van het tijdschriftenaanbod en het verlies van een multicultureel podium in Nederland.

Nederlandse Moslim Omroep

Sumatralaan 45

1217 GP Hilversum

T 035-6252932

F 035-6281240

M 06-24904695