Dienstenbond CNV

Persbericht - CNV Dienstenbond bezoekt winkelpersoneel 27-10-2004

CNV Dienstenbond bezoekt winkelpersoneel met nijpende vragen tijdens promotietour.

CNV Dienstenbond bezoekt donderdag 28 oktober winkelcentrum Nieuwe Stad in Leeuwarden om het gesprek aan te gaan met werknemers in de detailhandel. Met de promotietour Werk aan de Winkel speelt de bond in op de actualiteit. Bij werknemers in de detailhandel leven veel vragen. Met het oog op de recessie en een dalend consumentenvertrouwen zijn de vooruitzichten in en voor de detailhandel onzeker. De promotiebus van de bond staat tussen 11.00 en 14.00 uur opgesteld op het plein voor De Waag.

CNV Dienstenbondbestuurder Gert-Jan Seffinga: We worden steeds vaker door leden benaderd met vragen. Want de baanzekerheid bij het personeel is vervangen door onzekerheid over het voortbestaan van het eigen bedrijf. Daardoor wordt het beroep dat op de flexibiliteit van werknemers wordt gedaan ten aanzien van werkplekken, werktijden en taken steeds groter. Daarbij komen de actuele vraagstukken van veiligheid op de werkvloer en het afkalvende niveau van de sociale voorzieningen. Dan krijg je vragen als: wat mag ik wel en wat moet ik niet doen, waar liggen mijn loyaliteitsgrenzen ten opzichte van de werkgever en hoe ziet mijn toekomst eruit?

Hij vervolgt: Daarom willen we winkelpersoneel de kans geven hun vragen over arbeidsrechten en -plichten, de toekomst van het huidige sociale stelsel, levensloop of over VUT- en prepensioenregelingen aan ons te stellen zodat wij die kunnen beantwoorden. 'Werk aan de winkel' gaat over alle zaken die komen kijken bij werk in de detailhandel. De meeste detaillisten hebben een paar zware jaren voor de boeg met stevige concurrentie en alle gevolgen van dien. Er is dus een hoop werk aan de winkel!, zo verklaart de vakbondsman de naam van het project.

In een serie van twaalf bezoeken aan twaalf provincies trekt een speciaal team van CNV Dienstenbond langs winkelcentra door heel Nederland om werknemers op te zoeken. Zowel leden als niet-leden kunnen bij een speciale Dienstenbondbus terecht met vragen, meningen en opvattingen over de huidige situatie in de detailhandel. Het team van CNV Dienstenbond staat geĂŻnteresseerden graag te woord en staat open voor discussie. Het personeel dat moeilijk de winkel uit kan, bereikt het team via bliksembezoeken op de werkplek. Een impressie van het bezoek zal terug te vinden zijn op deze site.

Hoofddorp, 27 oktober 2004

Voor nadere informatie:

Gert-Jan Seffinga, bestuurder: (0512)583444, mobiel (06)13208397 Maarten Buitenhuis, projectmedewerker: (023)5670652