Gemeente Dordrecht


---

Website Dordrecht weer drempelvrij

Vincent Brinkhof
De gemeentelijke website www.dordrecht.nl is voor de derde maal in anderhalf jaar drempelvrij bevonden. Dit betekent dat de website volledig toegankelijk is, ook voor mensen met een functiebeperking. Dordrecht is samen met Tiel de enige gemeente in Nederland die het waarmerk drempelvrij.nl mag voeren.

Drempels Weg is een project van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid. en valt onder verantwoordelijkheid van het Landelijk Bureau Toegankelijkheid . Het project geeft organisaties richtlijnen om een goed bereikbare en toegankelijke website voor iedereen te maken. Inmiddels heeft Drempels Weg een eigen waarmerk in de vorm van drempelvrij.nl. De website van de gemeente Dordrecht mag dit waarwerk drempelvrij.nl voeren.

Spraaksynthesizer
De visueel gehandicapte bezoekers van de site kunnen met www.dordrecht.nl bijvoorbeeld goed uit de voeten. Voor visueel gehandicapten heeft Dordrecht een tekstversie van de website. Daarnaast zijn alle foto's voorzien van een zogenaamde alt-tekst. Via een spraaksynthesizer of braille apparatuur kunnen blinden en slechtzienden zich toch een beeld vormen van foto's en afbeeldingen.

De toegankelijkheid van de site is een continu proces. Dordrecht blijft werken aan verbeteringen om drempelvrij te blijven. Ieder half jaar wordt de site door de Stichting Bartiméus Accessibility op toegankelijkheid getest.