Politie houdt stenengooiers aan

Waddinxveen 28-10-2004 - Met de aanhouding van vier jongeren heeft de politie Waddinxveen vernielingen aan een discobus van Connexxion opgelost. In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 oktober werd de volle bus bij het wegrijden van de halte bij het NS station aan het Stationsplein met stenen bekogeld.

De bus vervoerde jongeren vanuit Waddinxveen naar discotheek La Baraque in Zevenhuizen. Van de bus sneuvelde een ruit. Tenminste een passagier liep verwondingen op doordat zij een steen op haar hoofd kreeg. Na het incident brak er lichte paniek uit in de bus.

Na getuigenverhoor kon de politie deze week drie inwoners van 16 en 18 jaar uit Waddinxveen en een 16-jarige inwoner uit Gouda voor deze geweldpleging aanhouden. De 18-jarige Waddinxvener wordt op 28 oktober voorgeleid bij de officier van justitie. Twee verdachten konden na verhoor na huis en een vierde verdachte wordt nog nader gehoord door de politie.

De politie vermoedt dat meerdere passagiers verwondingen hebben opgelopen door de gegooide stenen en rondvliegend glas. Gewonde passagiers worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie Waddinxveen via 0900-8844.