AutoRai

28-10-2004

Chrysler 300C krijgt Europees tintje

Vanaf het tweede kwartaal van 2005 krijgt de Chrysler 300C een Europees tintje. Zowel de Sedan als de Touring zullen vanaf dat moment namelijk ook bij Magna Steyr in het Oostenrijkse Graz gebouwd gaan worden.

De boven verwachting hoge vraag naar 300C-modellen heeft de Chrysler Group doen besluiten om alle markten, behalve de Noord-Amerikaanse, te gaan bedienen vanuit Oostenrijk.

Magna Steyr is al sinds 1994 de Europese partner van de Chrysler Group. Momenteel lopen hier de Jeep® Grand Cherokee en de Chrysler Voyager van de band. Vanaf het tweede kwartaal 2005 komen daar dus de achterwielaangedreven 300C Touring en Sedan bij. Magna Steyr zal dan het complete programma produceren. De Chrysler Group heeft ondertussen al 918.000 auto's in Oostenrijk gebouwd.

Vraag groter dan verwacht
"Al vanaf de introductie van de Chrysler 300C Touring en Sedan in de markten buiten Noord-Amerika is de vraag groter dan verwacht. Volgend jaar stijgt die vraag nog verder en komt dan ver boven onze originele verwachtingen uit", aldus Dieter Zetsche, Chrysler Group President en Chief Executive Officer. "Als volgend jaar de productie bij Magna Steyr van start gaat, zijn we echter in staat om snel in te spelen op de groeiende vraag. Met een partij die zijn expertise in het bouwen van kwalitatief hoogwaardige auto's voor wereldmarkten ondertussen ruimschoots bewezen heeft." De Brampton Assembly Plant in Canada is momenteel de enige productielocatie voor de 300C Touring en Sedan. Door er een tweede productiefaciliteit aan toe te voegen kan de Chrysler Group voldoen aan de vraag in Europa en de rest van de wereld, zonder Noord-Amerika tekort te doen.

Duidelijk Chrysler-design
De Chrysler 300C-familie versterkt de merkaanwezigheid in meer dan honderd markten wereldwijd. De 300C biedt kopers een duidelijk Chrysler-design, een compleet nieuwe bodemplaat met achterwiel- en vierwielaandrijving van wereldformaat en uitzonderlijke interieurruimte. De Chrysler 300C is leverbaar met drie benzinemotoren, waaronder de zuinige 2.7 liter V6, de 3.5 liter High-Output V6 en de machtige 5.7 liter HEMI® V8. Deze motor beschikt over het zogenaamde Multi-Displacement System (MDS) dat cilinders kan uitschakelen, waardoor de eigenaar beschikt over zowel HEMI®-kracht als een concurrerend brandstofverbruik. De Chrysler 300C Sedan is leverbaar vanaf 47.700. De Touring maakt medio november zijn opwachting in ons land. Prijzen van dit model beginnen bij51.200.