Gemeente Oirschot

Veegschema herfstblad

Het is weer herfst, de bladeren vallen van de bomen. Blad van openbaar groen hoeft u niet in uw eigen container te stoppen. Op veel plekken in de kernen Spoordonk, Middelbeers, Oostelbeers en Oirschot zijn bladkorven geplaatst waar u het herfstblad in kwijt kunt. De bladkorven zijn niet bedoeld voor eigen tuinafval, snoeihout en restafval. Dit geeft grote problemen bij de verwerking van het bladafval tot compost. Wanneer er tóch ander afval dan herfstblad van openbaar groen aangetroffen wordt, wordt de bladkorf direct verwijderd.

In de herfstmaanden zal ook de veegmachine van de gemeente regelmatig langskomen. De dag voordat de veegwagen komt, kunt u het blad naar de wegzijde vegen, zodat het snel meegenomen wordt. Het is niet de bedoeling dat er takken of ander afval in de goot wordt geveegd. Hierdoor zal namelijk de zuigmond van de veegmachine verstopt raken, wat veel onnodige vertraging oplevert.

In onderstaand schema kunt u opzoeken wanneer de veegwagen bij u in de straat komt. De dag daarvoor kunt u het blad naar de wegzijde vegen.

De Notel / Kastanjehof (tussen centr. fietspad, van Heesterbeekstraat, Raffendonkstraat, Oude Bestseweg en Notelsestraat) Maandag 11 en 25 oktober, 8 en 22 november en 6 december. De Notel IV e.o. (tussen centr. fietspad, Kempenweg, Oude Grintweg, Notelsestraat en Evenemententerrein).
Dinsdag 12 en 26 oktober, 9 en 23 november en 7 december. Oude kern Oirschot en Drossaard
Woensdag 13 en 27 oktober, 10 en 24 november en 8 december. Middelbeers (tussen Kuikseindseweg, Doornboomstraat, Hoogdijk, Vestdijk en Sint-Jorisstraat)
Donderdag 14 en 28 oktober, 11 en 25 november en 9 december. Spoordonk
Vrijdag 15 en 29 oktober, 12 en 26 november en 10 december. De Korenaar e.o. (tussen Bestseweg, Kempenweg, centr. fietspad en Raffendonkstraat)
Maandag 18 oktober, 1, 15 en 29 november
en 13 december.
De Gildewijk, de Pullen en de Helleweikes
Dinsdag 19 oktober, 2, 16 en 30 november en 14 december. Oude kern Oirschot en Spoordonkseweg
Woensdag 20 oktober, 3 en 17 november en 1 en 15 december. Middelbeers (tussen Kuikseindseweg, Doornboomstraat, Hertog Janstraat en Sportparklaan en tussen Hoogdijk, Hertog Janstraat en bedrijventerrein)
Donderdag 21 oktober, 4 en 18 november en 2 en 16 december. Oostelbeers
Vrijdag 22 oktober, 5 en 19 november en 3 en 17 december.

(veegschema 2004)