Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 76: VRIJSTELLING EN BOUWVERGUNNING NOODLOKALEN (28-10-2004)

College verleent vrijstelling en bouwvergunning voor noodlokalen

Het college van burgemeester en wethouders van Veenendaal heeft een besluit genomen over de artikel 17-procedure van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en de bouwvergunning voor de noodlokalen aan de Mispel/Framboos (het Veeneind). Het college heeft besloten de vrijstelling en de bouwvergunning te verlenen voor een periode van drie jaar. Dit houdt in dat de grondwerkzaamheden voor de plaatsing van de lokalen kunnen starten.

Zienswijzen
In de zomer heeft het bewuste bouwplan ter inzage gelegen. Hierop is bij het college een aantal zienswijzen van omwonenden binnengekomen. De zienswijzen heeft het college meegewogen in haar besluitvorming. De zienswijzen geven geen aanleiding af te zien van het voornemen tijdelijk vrijstelling te verlenen voor het bouwen van de noodlokalen. Wel heeft het college heeft ter verbetering van de bereikbaarheid en veiligheid een aantal aanvullende infrastructurele maatregelen genomen. Deze zijn enerzijds noodzakelijk om de kinderen veilig naar school te kunnen laten gaan, anderzijds om sluipverkeer zoveel mogelijk te beperken. Het gaat om de volgende maatregelen:
· Er zullen waarschuwingsborden worden geplaatst op de route Jac. P. Thijsselaan > Linnaeuslaan > Parklaan, die het autoverkeer op deze straten waarschuwen voor naderend fietsverkeer.
· Er worden fysieke maatregelen getroffen om sluipverkeer door fietsende kinderen tussen woningen op de Framboos en Mispel tegen te gaan.

· Het fietspad langs de Mispel wordt verlengd tot de toegangsweg naar de noodlokalen.

· Er wordt een fietspad aangelegd van de Framboos naar de noodlokalen.

Aangezien de bouwlocatie op het grondgebied van zowel de gemeente Veenendaal als de gemeente Rhenen ligt, hebben beide gemeentebesturen over de vrijstelling besloten.

Werkzaamheden
De grondwerkzaamheden beginnen op 1 november.Deplanningisdatde noodlokalen op 1 januari 2005 gebruiksklaar zijn.

Achtergrond
De basisscholen De Burcht en Het Mozaïek in de wijk Petenbos kennen een huisvestingsprobleem. Vanwege de grote leerlingengroei van de scholen is op korte termijn een tijdelijke oplossing nodig. Het college van B en W van Veenendaal heeft eerder dit jaar besloten dat de beste tijdelijke oplossing voor het huisvestingsprobleem bestaat uit het plaatsen van noodlokalen aan het Veeneind, ter hoogte van Mispel en Framboos. De plannen voor de noodlokalen voldoen niet aan het bestemmingsplan voor dit gebied. Om een tijdelijke vrijstelling te krijgen, hebben zowel de gemeente Veenendaal als de gemeente Rhenen de zogenaamde artikel 17 procedure gevolgd.