Gemeente Zwolle

Brandweer waarschuwt voor malafide telefoontjes

Mensen uit Zwolle en de regio blijken telefonisch te worden benaderd door een persoon die zich presenteert als medewerker van de brandweer. Deze persoon stelt tal van vragen over de leef- en woonomstandigheden van de gebelde personen. Ook stelt hij vragen over de gezinssamenstelling en het aantal bewoners van een pand. Hij vertelt daarbij dat de brandweer bezig is met het verzamelen van gegevens voor het verbeteren van de brandveiligheid. De brandweer Zwolle laat u bij deze weten dat deze telefoontjes zonder medeweten en absoluut niet in opdracht van de brandweer worden gepleegd.

De brandweer zal mensen nooit telefonisch om informatie vragen. Als informatie nodig is, wordt dit schriftelijk gevraagd, met het verzoek om - al dan niet telefonisch ? contact met de brandweer op te nemen. Indien de brandweer panden bezoekt om informatie te verkrijgen, zijn de medewerkers van de brandweer Zwolle te allen tijde in uniform en kunnen zij zich legitimeren.

Het is de brandweer Zwolle niet bekend welke bedoelingen de onbekende beller heeft. Wij adviseren mensen echter de gevraagde informatie niet te verstrekken.


---


---