Gemeente Voorschoten

Persberichten - Baggerwerkzaamheden in Voorschoten Uitgebracht op: donderdag 28 oktober 2004

In opdracht van de gemeente Voorschoten en het Waterschap De Oude Rijnstromen worden in de maanden november en december baggerwerkzaamheden uitgevoerd. Het betreft hier het achterstallig baggerwerk van enkele hoofdwatergangen. Door het baggerwerk zal de doorstroming van het water herstellen en de waterkwaliteit verbeteren.

Gedurende de werkzaamheden kan enige hinder voor het verkeer ontstaan. Waar noodzakelijk, worden fietsers tijdelijk via de rijbaan of via een nabijgelegen fietspad omgeleid. In enkele gevallen worden enige parkeerplaatsen tijdelijk afgezet.

Bagger op de waterkanten
Gelet op de financiële positie van de gemeente wordt zo veel mogelijk bagger op de waterkanten neergelegd omdat dit aanzienlijk goedkoper is. Gedurende de winter zal een aantal waterkanten daarom wat minder fraai ogen. De bagger wordt niet op de natuurlijkvriendelijke oevers geplaatst. De bagger droogt in de winter in en wordt vervolgens in het voorjaar geëgaliseerd. Waar de waterkanten uit gazons bestaan, laat de gemeente in het voorjaar tevens nieuw gras inzaaien.

Locaties baggerwerkzaamheden
Het baggerwerk vindt plaats op de volgende locaties:
* Watergang Weddeloop tussen voetbalvelden en honkbalvereniging (deel bagger wordt op kant gezet op voormalig depot);
* Watergang vanaf flatgebouw Gerbrandylaan langs Trompweg tot station de Vink;

* Watergang achter Florispad 1 t/m 13 (hier wordt de bagger op het grasveld onder de hoogspanningsmasten opgebracht);
* Watergang bij Abel Tasmanplantsoen/Jacob van Heemskerklaan;
* Watergang en vijver bij De Hooghkamer 2 (hier wordt de bagger op de kant gezet);

* Watergang langs Gerard Douplantsoen/Jan van Goyenplantsoen (hier wordt bagger op de kant gezet maar niet op de natuurvriendelijke oever);

* Watergang langs Govert Flinckplantsoen/Kamerlingh Onnesplantsoen (hier wordt bagger op de kant gezet maar niet op de natuurvriendelijke oever).


- einde bericht -