Politie Groningen

Persberichten donderdag 28 oktober 2004

Provincie Groningen 28-10-2004 -

Stadskanaal: auto tegen boom
Een 63-jarige vrouw uit Stadskanaal botste woensdagavond aan de Deelmanstraat in haar woonplaats met haar auto tegen een boom. De vrouw reed in een automaat en wilde haar wagen, waarin ze nog drie vrouwen vervoerde, parkeren in een parkeervak. Daarbij trapte ze echter op het gaspedaal in plaats van op de rem. De auto schoot weg en botste tegen een geparkeerde auto en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. Twee passagiers, een 74-jarige en een 75-jarige vrouw, beiden uit Stadskanaal liepen been letsel op en zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De bestuurster en de derde passagier kwamen met de schrik vrij. De auto liep aanzienlijke schade op en is door een berger afgevoerd.

Stadskanaal: fietser botsen
Bij een botsing tussen twee fietsers aan de Ceresstraat in Stadskanaal is woensdagmiddag een 18-jarige fietser uit Musselkanaal gewond geraakt. Het slachtoffer botste op een afslaande fietser (25) die voor hem reed. Hij kwam te vallen en is met hoofd- en nekletsel naar een ziekenhuis gebracht.

Hoogezand: bromfietser gewond bij ongeval
Aan Gorecht Oost in Hoogezand raakte woensdagmiddag een 57-jarige bromfietser uit Hoogezand gewond. Het slachtoffer kwam vanaf de Troelstralaan en kreeg geen voorrang van een vrachtauto, bestuurd door een 29-jarige man uit Hoogezand. De bromfietser werd door de vrachtwagen aangereden en liep zware verwondingen op. Hij is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis.

Veendam: man aangehouden
Wegens het niet opvolgen van een politiebevel heeft de politie woensdagmiddag op het Raadhuisplein in Veendam een 27-jarige man uit Muntendam aangehouden. De verdachte dronk bier in het openbaar terwijl hij kort daarvoor al door de politie was weggestuurd van het Raadhuisplein. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen. De man, die onder invloed verkeerde, is ingesloten ter ontnuchtering en daarna met een proces-verbaal heengezonden.

Nuis: auto tegen boom
Vermoedelijk door te hoge snelheid verloor een 26-jarige automobilist woensdagnacht de controle over zijn auto op de Nieuweweg in Nuis. De man kwam naast de weg terecht en botste tegen een boom. De bestuurder liep zware verwondingen op en moest door de brandweer uit zijn auto worden gehaald. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis voor behandeling. Omdat niet is uit te sluiten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde is van hem een bloedproef genomen. Zijn totaal vernielde auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Westernieland: gewonde bij ongeval
Een 42-jarige automobilist uit Westernieland is woensdagmorgen gewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval op de Westernielandseweg net buiten zijn woonplaats. De man reed in de richting van Pieterburen en verloor door nog onbekende oorzaak de controle over de auto. Hij belandde met de auto in de berm en kwam tegen een boom tot stilstand. De man moest met nek en hoofdletsel naar een ziekenhuis worden gebracht. Zijn auto raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf meegenomen.

Snelheidscontroles: woensdag
Spijk: Rijksweg N33 Limiet: 50 km per uur (wegwerkzaamheden), gecontroleerd: 525 voertuigen, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 89 km.