WAVIN BV

Wavin en Vaillant in gesprek over Hepworth Building Products

Wavin Groep, Europa's marktleider in kunststof leidingsystemen, en Vaillant Groep, een wereldwijde producent op het gebied van huisverwarming en comfort, zijn in gesprek over de mogelijke verkoop van Vaillant dochter Hepworth Building Products. Hepworth produceert en verkoopt leidingsystemen in Europa en het Verre Oosten. In 2003 had het bedrijf een omzet van EUR 226 miljoen, waarvan 75% werd gerealiseerd in het Verenigd Koninkrijk.

Een belangrijk aspect in deze gesprekken is de intentie om Wavin en Hepworth als separate merken te positioneren.

De transactie is nog afhankelijk van boekenonderzoek, alsmede goedkeuring van i.a. mededingingsautoriteiten in verscheidene landen.

Wavin en Vaillant verwachten aan het eind van dit jaar meer gedetailleerde informatie te kunnen geven.

Profiel Hepworth Building Products
Hepworth Building Products met haar hoofdvestiging in Sheffield (Groot-Brittannië), produceert en verkoopt kunststof, gres en betonnen leidingsystemen. Bij het bedrijf werken zeventienhonderd mensen op een tiental eigen productie- en verkooplocaties in Europa en in China. In 2003 had Hepworth een omzet van EUR 226 miljoen.

Profiel Wavin
Wavin, opgericht in 1955, is Europa's marktleider op het gebied van kunststof leidingsystemen. Het bedrijf biedt oplossingen voor water, binnen- en buitenriolering, gas, elektro- en industriële toepassingen. Wavin is met eigen productie- en verkoopfaciliteiten actief in 27 Europese landen. Buiten Europa heeft het bedrijf een netwerk van meer dan 90 agenten, licentiehouders en distributeurs.

Profiel Vaillant
De Vaillant Groep, met het hoofdkantoor in Remscheid, Duitsland, is een toonaangevende leverancier van systemen voor verwarming en warm water voor huishoudelijk gebruik. Vaillant ontwikkelt, produceert en levert producten aan klanten in meer dan 100 landen. Het bedrijf heeft een omzet van EUR 1,8 miljard, er werken ruim 9300 mensen.

Zwolle, 28 oktober 2004