Gemeente Nijmegen

Bewoners en bezoekers centrum en omgeving ondervraagd over leefbaarheid en veiligheid

De komende weken laat de gemeente een 1-meting uitvoeren in de omgeving van het Multi Functioneel Centrum (MFC) voor verslaafde dak- en thuislozen aan de Van Schevichavenstraat. Het is een onafhankelijk onderzoek naar de leefbaarheid en veiligheid in de directe omgeving van deze voorziening.

In maart 2004 opende het Multifunctioneel Centrum (MFC) zijn deuren aan de Van Schevichavenstraat. Het MFC is een 24-uurvoorziening voor de opvang van verslaafde dak- en thuislozen. Eind vorig jaar is een onafhankelijk onderzoek, een zogenaamde 0-meting, uitgevoerd. Doel van de 0-meting was het in beeld brengen van de leefbaarheid en veiligheid in de buurt.

De 1 meting door het onafhankelijke Adviesbureau Seinpost meet de huidige leefbaarheid en veiligheid in de omgeving van het MFC. Het onderzoek wordt herhaald om te kijken welke ontwikkelingen er zijn en om de vraag te kunnen beoordelen of en in welke mate het MFC invloed heeft op de omgeving.

In het kader van het onderzoek kunnen bewoners van het centrum en omliggende wijken begin november gebeld worden door een medewerker van Seinpost. Aan de hand van een vragenlijst kunnen bewoners dan hun mening kwijt over het schoon, heel en veilig zijn van de wijk en over de komst van de voorziening.

Ook ondernemers in de omgeving van het MFC kunnen hun mening geven. Zij worden de komende weken met een schriftelijke enquête benaderd. Op donderdag 4 november en zaterdag 6 november worden voorbijgangers in de omgeving van het toekomstig MFC naar hun ervaringen gevraagd.