Koninklijk Horeca Nederland

____________________ Zoeken

IJsvakbeurs verhuist naar Brabant

Persbericht 28 oktober 2004
IJSVAK 2005, dé Nationale IJsbeurs, tegelijk met Bakkerij Dagen in Den Bosch
IJsvakbeurs verhuist naar Brabant
WOERDEN, 28 oktober 2004 De twaalfde editie van de IJsvak wordt volgend jaar, in tegenstelling tot voorgaande edities, tegelijkertijd met de Bakkerij Dagen gehouden op 1 en 2 maart 2005 in de Brabanthallen in Den Bosch. De ijs- en bakkerijsector hebben veel overeenkomsten en vandaar dat in nauw overleg met exposanten en beursorganisaties besloten is om beide vakevenementen aan elkaar te koppelen. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie voor zowel bezoekers en exposanten als voor beide beursorganisaties. Op de beursvloer wordt een speciaal IJsvakplein ingericht, zodat de sector herkenbaar is in de opzet van het totale evenement.

IJsbereidend en verkopend Nederland wordt tijdens IJsvak 2005 goed voorbereid op het seizoen 2005. Door middel van voorlichting, diverse demonstraties en wedstrijden worden bezoekers volledig geïnformeerd. IJsvak 2005 wordt voor de twaalfde keer in nauw overleg met de sector Fastfood- en IJsbedrijven van Koninklijk Horeca Nederland georganiseerd.

Ook in de nieuwe opzet van IJsvak zullen de vakwedstrijden een prominente rol spelen. Op dinsdag 1 maart vindt de vakwedstrijd De Gouden IJsspatel plaats. Hier wordt bepaald wie het lekkerste amarenenijs maakt uit een zelf ontwikkelde receptuur. Op woensdag 2 maart kunnen zowel de deelnemers van de Gouden IJsspatel als andere ijsbereiders deelnemen aan de vakwedstrijd De Gouden IJscoupe. In zes minuten moeten de deelnemers vier identieke ijscreaties maken en aan een deskundige jury presenteren. IJsbereiders kunnen kiezen voor deelname aan beide wedstrijden of aan één, maar diegene die over beide vakwedstrijden opgeteld de meeste punten behaalt, wordt uitgeroepen tot IJssalon van het jaar 2005. Meer informatie rondom deze wedstrijden is terug te vinden op www.wedstrijden.nl.

Alle facetten van het bakkersvak worden belicht tijdens de Bakkerij Dagen 2005. Er is aandacht voor het product, maar ook voor het hele productieproces, de winkelinrichting en diverse samenwerkingsvormen. Daarnaast zijn er informatieve demonstraties, van onder andere de vakopleidingen van zeven verschillende regionale opleidingscentra (ROCs) en spannende wedstrijden, zoals de Bakkerij van het Jaar en de Dutch Pastry Award. Het informatieve aspect, de aanwezigheid van de vele vakmensen en de sfeervolle ambiance maken de Bakkerij Dagen tot een geliefd platform voor de branche.

De organisatie van de Bakkerij Dagen is in handen van Amsterdam RAI, onder auspiciën van de Stichting Bakkerij Toeleveranciers Federatie (BTF). De openingstijden van de beurs zijn op dinsdag 1 maart van 10.00 tot 21.00 uur en op woensdag 2 maart van 10.00 tot 18.00 uur. Meer informatie over het evenement is te vinden op www.bakkerijdagen.nl.

---

Noot voor de redactie