AXA Verzekeringen

70 Procent Hypotheek in AXA's WoonVrij Hypotheken 28 oktober 2004

AXA WoonVrij Hypotheken introduceert de 70 Procent Hypotheek. Voor deze hypotheek hoeven geen inkomensbescheiden aan AXA te worden overlegd; de adviseur en de klant leveren een door beiden ondertekende inkomensverklaring waardoor een financiering tot 70 procent van de executiewaarde mogelijk is.

AXA's 70 Procent Hypotheek is speciaal bedoeld voor mensen die geen behoefte hebben aan een tophypotheek, zoals dat vaak bij ouderen en ondernemers met eigen geld het geval is. Directe aanleiding voor ontwikkeling van de 70 Procent Hypotheek is het rigide acceptatiebeleid van geldverstrekkers ten aanzien van deze doelgroepen.

De maximale hypotheeksom voor de 70 Procent Hypotheek heeft AXA vastgesteld op 455.000 euro (exclusief overbrugging). De (verplichte) taxaties blijven onder de hoede van AXA middels samenwerking met een landelijk netwerk van taxateurs. Vanaf introductie van de 70 Procent Hypotheek tot en met in ieder geval 31 december 2004 zijn de taxaties gratis.

Hoewel de klant en de adviseur beiden dus een handtekening zetten onder een inkomensverklaring en daarmee geen inkomensbescheiden meer hoeven te overleggen (ondernemer hoeft bijvoorbeeld geen bedrijfscijfers van de afgelopen drie jaren te overleggen), doet AXA nog wel een inkomenstoets. Als gevolg van deze voorwaarden valt de 70 Procent Hypotheek niet onder de NHG-normen en kan deze hypotheek dus niet met Nationale Hypotheek Garantie gesloten worden. De klant kan, net als bij de 'normale' WoonVrij Hypotheek, zelf kiezen welke aflossingsvorm hij wil: leven, aflossingsvrij en beleggen. Een levensverzekeringspolis is niet verplicht, dus volledig aflossingsvrij is mogelijk.

AXA schat dat 4 procent van de totale huidige hypotheekmarkt (circa 75 miljard euro) behoefte heeft aan een dergelijk hypotheekproduct.