Wanadoo

Amsterdam, 28 oktober 2004

Wanadoo lanceert droomverhaal.nl in Het Land van Ooit

Nooit meer zoeken naar een verhaal voor het slapengaan

`Het Land van Ooit' in Drunen vormt vandaag het decor voor de feestelijke start van de website www.droomverhaal.nl. In het `Kinderen zijn de Baas Café' lanceren de bedenkers Esmée van Doorn uit Baarn en Floris Roubos uit Amsterdam onder grote belangstelling de nieuwe website. Op droomverhaal.nl staan vanaf vandaag uiteenlopende verhaaltjes voor het slapengaan voor kinderen van drie tot en met 12 jaar. Ouders, maar vooral kinderen kunnen zo iedere dag een nieuw verhaal uitzoeken voor het slapengaan: van spannende heksenverhalen tot en met romantische prinsessenavonturen. De bezoekers kunnen een wereldreis maken, een verhaal uit een bepaald thema kiezen of zelf bepalen hoe een verhaal de volgende avond verder moet gaan.

Droomverhaal.nl is een vrolijk geïllustreerde site en zo ontworpen, dat kinderen vanaf vijf jaar zelfstandig door de site kunnen navigeren. Volgens de bedenkers is zelfs het inloggen kinderspel. "Bovendien houdt de site bij welke verhalen een kind al heeft gehad", aldus Esmée van Doorn en Floris Roubos. "Ook bijzonder aan de site is, dat de kinderen na het inloggen alleen de verhalen te zien krijgen, die zijn afgestemd op hun leeftijd." Kinderen kunnen zelf ook verhalen inzenden. Ouders en verzorgers vinden informatie over de website en hoe verhalen kunnen worden ingezonden. Een groot aantal uitgeverijen werkt mee aan de website, waaronder Lemniscaat en Elmar. FcKlap en Websight in Hilversum hebben de website mede gerealiseerd.

Esmée van Doorn en Floris Roubos wonnen de Wanadoo Positive Generation Award die ter gelegenheid van de viering van 10 jaar internetervaring van Wanadoo in het leven werd geroepen. Met de award wil Wanadoo mensen laten nadenken

over de rol en de toegevoegde waarde van internet. Iedereen kon een idee voor een

website indienen. Als hoofdprijs verzorgde Wanadoo het ontwerp, de bouw en promotie van de website.

Jean D'Orange en Dame Grandeur ­ bewoners van `Het Land van Ooit' ­ zijn de gangmakers tijdens de feestelijkheden. Deze twee markante figuren dachten in eerste instantie te maken te hebben met een raketlancering naar de maan. Dit tot grote hilariteit van de aanwezigen, waaronder talrijke bewoners uit `Het Land van Ooit' én Alennah van Wijk. De negenjarige Allenah won een schrijfwedstrijd die de bedenkers van droomverhaal samen met Wanadoo in het leven riepen. Kinderen tussen de vier en 12 jaar konden een zelfgeschreven verhaal insturen. Als winnares van de hoofdprijs mocht Alennah met haar hele klas naar `Het Land van Ooit' in Drunen en staat haar verhaal op een ereplek op www.droomverhaal.nl.

Over Wanadoo Nederland
In Nederland is Wanadoo de tweede internet provider (bron: Interview-NSS) en de grootste breedband provider met op 30 juni 2004 613.000 actieve abonnees, van wie 401.515 breedbandabonnees. Het bedrijf biedt internetdiensten aan onder twee merken: Wanadoo en EuroNet Internet. De provider verzorgt sinds 1994 internetproducten en -diensten en is hiermee de eerste commerciële internet provider in Nederland. Wanadoo, een merk van France Telecom Home Communications Services, is Europa's grootste breedband provider. Wanadoo had op 30 juni 2004 9,3 miljoen actieve abonnees, van wie 35 procent breedbandabonnees. Wanadoo is de marktleider in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, en heeft de tweede positie in Spanje en Nederland. Meer informatie over Wanadoo is te vinden op www.wanadoo.nl en www.wanadoocorporate.com.

Voor meer informatie over Wanadoo en voor het opvragen van foto's van de lancering of het droomverhaal-logo:
Wanadoo Nederland BV: Dianne Potters, Corporate PR Manager, telefoon: (020) 535 51 51, mobiel: 06-28 90 81 08, e-mail: dianne.potters@nl.wanadoo.com, website: www.wanadoo.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR: Armine Egberink, telefoon: (030) 656 50 70, e-mail: armine@lvtpr.nl


---- --