Politie Limburg-Zuid

Datum ( donderdag 28 oktober 2004

Brunssum; proletarisch tanken

Op woensdag 27 oktober 2004 betrapte de eigenaar van een tankstation aan de Akerstraat in Brunssum omstreeks 11.15 uur, dat een man zijn auto afgetankt had en niet wilde betalen. In plaats van af te rekenen stapte de man in zijn auto, startte de motor en maakte aanstalten weg te rijden. De eigenaar van het tankstation probeerde dit te voorkomen door voor de auto te gaan staan. De onbekend gebleven dader gaf echter vol gas en reed weg. Door opzij te springen wist de eigenaar te voorkomen dat hij aangereden werd. De tankhouder deed aangifte en kon bovendien het kenteken van de auto noemen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; geen rijbewijs

De politie betrapte op donderdag 28 oktober 2004 omstreeks 01.10 uur in Landgraaf een bestuurder van een auto op het rijden zonder rijbewijs. Zij zag op de Einsteinstraat een personenauto met hoge snelheid rijden en dat die op de Brandhofstraat gestopt was. Bij de controle stelde de politie vast dat de bestuurder, een 31-jarige man zonder vaste woonplaats geen rijbewijs bezat. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Geleen; brandstichting

De politie heeft donderdag 28 oktober 2004 in Geleen een man aangehouden op verdenking van brandstichting. Even na middernacht kreeg de politie de melding dat er brand was in een garage onder een woning aan de Borrekuilstraat in Geleen. De melding bleek juist te zijn en de brandweer wist de brand snel te blussen. In verband met de rookontwikkeling moesten 4 personen, die zich in de woning bevonden, geëvacueerd worden en werden elders ondergebracht. De brandstichter meldde zichzelf bij de politie en bij zijn aanhouding kon men nog duidelijk de brandlucht bij hem waarnemen. De 54-jarige inwoner van Geleen is ingesloten ten behoeve van het verdere onderzoek.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl


---- --