Ingezonden persbericht


Persbericht

Plantronics breidt uit in zuidoost aziË

om aan groeiende vraag naar headsets tegemoet te komen

Hoofddorp, 28 Oktober, 2004 - Om aan de toenemende vraag naar headsets in Zuidoost Azië tegemoet te komen, kondigt marktleider Plantronics (NYSE: PLT) aan dat het zijn regionale aanwezigheid heeft versterkt met nieuwe kantoren in de Volksrepubliek China, Zuid-Korea en de Filippijnen. Verder zal het zijn bestaande kantoren in Australië en Japan uitbreiden. Plantronics is de wereldwijde marktleider in communicatieheadsets en biedt een volledige productlijn voor klanten over de hele wereld.

De twee belangrijkste redenen die de vraag naar headsets in Zuidoost Azië hebben doen groeien zijn de toenemende populariteit van mobiele telefoons en de wet op "hands-free" telefoneren in de auto, die in Sjanghai al is aangenomen en begin november in Japan van kracht zal worden. Volgens een rapport van Strategic Analytic zullen nieuwe (mobiele) gebruikers in Zuidoost Azië een significante hoeveelheid van de groei van alle gebruikers wereldwijd tussen 2003 en 2009 uitmaken.

"Het wereldwijde gebruik van headsets neemt met een indrukwekkend snelheid toe en steeds meer klanten vragen om merkproducten met uitstekende audiokwaliteit en een stijlvolle ontwerp," zegt José Gonzalez, directeur, Asia-Pacific, Japan en Latijns-Amerika van Plantronics. "Onze nieuwe en uitgebreide kantoren geven ons de mogelijkheid een brede variatie van zulke producten te leveren en tegelijkertijd een hoogstaande service naar onze Zuidoost Aziatische klanten te bieden."

Plantronics nieuwe kantoren zullen worden geleid door Qi Jian in Beijing; Davis Hai-Dong Tao in Sjanghai; Roberto Blanco in Manilla; en Hyo Keun Cho in Seoel. Het bedrijf had al een belangrijke aanwezigheid met verkoopkantoren in Australië, Japan, Hong Kong en Singapore.

Over Plantronics

Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatieheadset in 1962 en wordt algemeen erkend als de marktleider op het gebied van communicatie-hoofdtelefoon / mikrofoonsets. De onderneming is beursgenoteerd en heeft ongeveer 4000 werknemers in dienst. Plantronics is de grootste leverancier ter wereld van headsets aan telecom- en andere ondernemingen, waaronder vele bedrijven uit de Fortune 500. De headsets van Plantronics hebben een rol gespeeld in films en bij vele belangrijke gebeurtenissen, zoals de bij de historische woorden van Neil Armstrong op de maan in 1969: "One small step for man,..." Plantronics is gesticht in 1961, heeft een hoofdvestiging in Santa Cruz (VS) en kantoren in 18 landen. De producten worden wereldwijd geleverd en ondersteund door een netwerk van geautoriseerde professionele distributeurs en verkooppartners. Informatie over de onderneming en haar producten is te vinden op www.plantronics.com

Voor meer informatie voor de pers

Lubber & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T: 020 421 0565

E: Margriet@l-dj.nl