Politie Limburg-Zuid

Datum ( donderdag 28 oktober 2004

Landgraaf; relationele problemen mogelijke oorzaak schietpartij

De aanleiding tot de schietpartij in een woning aan de Abdijhof in Landgraaf op donderdag 28 oktober om 01.15 uur ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Bij de schietpartij kwam een 47-jarige man uit Heerlen, diens 34-jarige vrouw en een 33-jarige man uit Sittard om het leven.

Uit het politieonderzoek is gebleken dat de vrouw, samen met haar 1-jarig dochtertje, al een paar weken in haar ouderlijke woning aan de Abdijhof verbleef. Dit in verband met relationele problemen. Daarvóór woonde ze samen met haar man in een woning in Heerlen. Haar man was de vader van het kind.

Kort na middernacht bracht haar man een bezoek aan de woning aan de Abdijhof. Op dat moment bevonden zich daar zijn vrouw, haar 33-jarige vriend en de moeder van de vrouw. In een slaapkamer sliep het kind.

Terwijl de moeder zich op de bovenverdieping bevond, hoorde ze beneden plotseling enkele knallen, waarop ze poolshoogte ging nemen. Toen ze de kamer inliep, trof ze daar haar schoonzoon aan met een vuurwapen in zijn hand. Hiermee bleek hij zijn vrouw en haar vriend doodgeschoten te hebben. Toen hij zijn schoonmoeder zag, richtte hij het vuurwapen op zijn hoofd en loste een schot dat dodelijk was. Daarop vluchtte de moeder de woning uit waarna de politie gealarmeerd werd.

Uit onderzoek is gebleken dat de schutter het wapen legaal in zijn bezit had. Hij had daartoe een zogenaamd verlof tot het voorhanden hebben van in totaal drie vuurwapens. De andere twee vuurwapens werden aangetroffen in zijn woning in Heerlen.

Het 1-jarig kind is inmiddels ondergebracht bij haar grootouders. Gezien de emotionele toestand van diverse betrokken familieleden wordt door het Bureau Slachtofferhulp hulp verleend.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --