1e persbericht va donderdag 28 oktober 2004

Eindhoven 28-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Drie inbrekers op heterdaad gepakt

Donderdagmorgen om 3.30 uur zijn in de Alblasstraat drie inbrekers aangehouden. Een getuige zag inbrekers bezig bij een woning en waarschuwde de politie. De politie zette de omgeving af en zag in de Alblasstraat bij een woning een deur openstaan. Bij de woning bleek te zijn ingebroken en er was een tas en een portemonnee met geld en pasjes gestolen. De agenten vonden onder een vrachtauto bij de buren op het erf twee mannen die zich verborgen hielden. In de tuin, in de struiken, werd een derde inbreker aangetroffen met de buit op zak. De drie, een 21-jarige Tilburger, een 20-jarige man uit Boxtel en een 30-jarige man uit Dordrecht, zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Beek en Donk: Man gewond na overval

Een man van 67 uit Beek en Donk is woensdagavond rond 21.00 uur gewond geraakt toen hij door drie mannen in zijn woning aan de Beekerheide werd overvallen. Het slachtoffer zat op de bank televisie te kijken toen er drie mannen via de achterdeur binnenkwamen. Ze waren gemaskerd met bivakmutsen. Ze eisten geld van het slachtoffer. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt en gaf zijn portemonnee af. De mannen eisten meer geld en namen de man mee naar buiten. Daar werden de overvallers en het slachtoffer gezien door getuigen. De overvallers sprongen daarop in een auto en zijn vertrokken. Het slachtoffer bleek een gebroken rib en een geperforeerde long te hebben opgelopen. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.

Helmond: Dief gepakt

Woensdagavond rond 21.00 uur is door de politie een man van 59 uit Almelo aangehouden. Een surveillerende politieagent zag dat de man bij een fietsenstalling op het Stationsplein bezig was om fietstassen bij een gestalde fiets te demonteren. Toen hij de tassen op zijn fiets plaatste werd hij in de kraag gegrepen. De man bekende dat hij de tassen gestolen had. Op het politiebureau bleek bovendien dat de man nog 118 dagen gevangenisstraf te goed had. Daarnaast moesten hem nog de nodige straffen bekend gemaakt worden van rechtszaken waar hij niet verschenen was, waaronder nog eens 90 dagen gevangenisstraf en een ontzegging voor de rijbevoegdheid voor de duur van twee jaar. Tegen deze laatste strafzaken kan hij nog in beroep gaan. De man zit voorlopig achter slot en grendel.

Helmond: Inbraak in noodlokaal

Donderdagmorgen rond 3.00 uur is ingebroken in een noodlokaal van een school aan de Venuslaan. Er werd uit een raam een ruit verwijderd. De inbrekers namen een televisie mee.

Helmond: Laptop en flatscreen gestolen

Woensdagavond rond 22.30 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Buitendijk in Helmond. De inbrekers kwamen binnen door bij een deur het cilinderslot kapot te breken. Ze maakten een laptop en een flatscreen buit.

Geldrop: Auto gestolen

In de nacht van woensdag op donderdag is vanaf een invalidenparkeerplaats aan de Waleweinlaan een witte Volkswagen Caddy met het kenteken 84-VH-RP gestolen. In de auto stond een rolstoel voor invalidenvervoer.

Heeze: Inbraken in woningen

Woensdagavond en woensdagnacht is er bij drie woningen in Heeze ingebroken. De inbrekers sloegen toe bij een woning aan De Waarden. Daar werd met een steen een ruit ingegooid. Het is nog niet bekend of de dief iets heeft buit gemaakt. Bij een woning aan de Sint Nicasiusstraat werd een raam opengebroken. Er werd een laptop gestolen. Bij een woning aan de Beatrixlaan werd niets gestolen. Daar werd een ruit van een schuifpui ingegooid.